Online films kijken

online video
Online film bekijken is gemakkelijk, veilig, en hoeft niet duur te zijn. Check het overzicht voor de beste bioscoopfilms, arthousefilms, Nederlandse films en klassieke films op internet.

Bioscoopfilms

Kijk voor slimme film aanbevelingen op: Film aanraders
Overzicht van gratis video sites voor documentaires, kunst en educatie: Video sites

Film.nl
Op Film.nl kun je snel opzoeken waar populaire films en series te zien zijn: via bioscopen, on demand TV, streamingdiensten en DVD-winkels. Je krijgt een overzicht van meerdere aanbieders, waarnaar je kunt doorklikken. Film.nl is een handig startpunt om te checken waar een bepaalde titel te vinden is, en om de prijzen te vergelijken. Dit platform is opgezet door de Nederlandse entertainment branche om piraterij tegen te gaan.

Google Play Film
Bij Google Play is een groot aanbod van recente films, oudere films en kinderfilms te vinden, die zowel te huur als te koop zijn. Om gebruik te maken van Google Play is een Google Account nodig, en een Google Play tegoed. Dit is o.a. verkrijgbaar bij supermarkten.
Ondertitels: Nederlandse ondertitels of audio, soms alleen Engels.
Kosten: Tussen de 3 en 18 euro.

Pathé Thuis
De films die in Pathé bioscopen hebben gedraaid zijn hier - met enige vertraging - online te huur en te koop.
Ondertitels: Ja.
Kosten: Tussen de 3 en 15 euro.

Videoland
Videoland is het Video On Demand bedrijf van RTL. Je kunt hier recente bioscoopfilms huren (pay-per-view) en een abonnement nemen: onbeperkt kijken voor een vast bedrag per maand. In het abonnement zitten Nederlandse en buitenlandse series en films van minimaal twee jaar oud. Videoland is vooral sterk in Nederlandse series.
Ondertitels: Nederlands.
Kosten: Vanaf 9 euro per maand, of films per stuk huren.

Arthouse films en documentaires

CineMember
CineMember biedt 1000 kwaliteitsfilms die voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunnen worden bekeken. Wekelijks worden minimaal twee nieuwe titels toegevoegd.
Ondertitels: Nederlandse ondertitels.
Kosten: vanaf 7,95 per maand.

IDFA
Via de website van het IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) zijn meer dan 500 documentaires te zien die de afgelopen jaren op het festival draaiden. Veel titels zijn gratis online te bekijken, voor andere wordt doorgelinkt naar een online aanbieder.
Ondertitels: Engels gesproken of ondertiteld.
Kosten: gratis, of circa 3 tot 7 euro.

IFFR Unleashed
Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) biedt online een selectie aan van de arthouse films die op het festival te zien zijn geweest.
Ondertitels: Engels gesproken of ondertiteld.
Kosten: 4,50 euro per film.

Picl
Picl is een On Demand dienst voor arthouse films die verbonden is aan de Nederlandse filmtheaters. Je kunt de films zien die op dit moment in de bioscopen draaien, maar ook een selectie uit de kwaliteitsfilms van de afgelopen jaren.
Ondertitels: Nederlandse ondertitels.
Kosten: 8,50 of 4,99 per film.

Vimeo On Demand
Vimeo is een platform voor creatieven, waar filmmakers en kunstenaars zelf films publiceren. On Demand is de online webwinkel, waar de beste artistieke producties te huur (streaming) en te koop (downloaden) worden aangeboden. Vimeo promoot een origineel aanbod van filmhuis films en documentaires.
Ondertitels: Engels gesproken of ondertiteld.
Kosten: circa 5 tot 10 euro per film.

Gratis films online

Eye Film Instituut
Het archief van het Eye Film Instituut in Amsterdam is gedigitaliseerd, en zo mogelijk worden er fragmenten of films online getoond. Voor liefhebbers van de Nederlandse filmgeschiedenis zijn hier unieke films te zien, zoals Fietsen naar de maan (1962), De overval (1962) en Jenny (1958).
Ondertitels: Nederlands gesproken.
Gratis: Ja.

Freemeo
Deze websites linken naar films (op YouTube) waarop geen copyrights meer gelden. De meeste zijn uit de jaren '20, '30 en '40 (en soms wat recenter). Naast klassiekers met Buster Keaton, Charlie Chaplin en The Three Stooges zijn er ook cultfilms te vinden. Bijvoorbeeld Tarzanfilms en obscure horror, SF en andere B-films. Zonder reclame.
Ondertitels: Nee.
Gratis: Ja.

Hammer
Klassieke horrorfilms van het legendarische Britse productiehuis Hammer, waaronder The Quatermass Experiment, The Man In Black en Captain Kronos, Vampire Hunter. Alles in uitstekende HD kwaliteit.
Ondertitels: Nee.
Gratis: Ja.

Internet Archive Feature Films
Speelfilms in het Internet Archive, met de nadruk op klassieke komedie, science fiction, horror en film noir. Na het aanklikken van een titel wordt de film direct afgespeeld.
Ondertitels: Nee.
Gratis: Ja.

Prelinger Archives
Het Prelinger filmarchief maakt deel uit het Internet Archive. Dit is een verzameling van propagandafilms, reclamefilms, educatieve films en amateurfilms. Voor liefhebbers van 20e eeuwse geschiedenis zijn er boeiende documenten te vinden, bijvoorbeeld: Your Name Here, Dating Dos and Don'ts en Duck and Cover.
Ondertitels: Nee.
Gratis: Ja.

Zero Dollar Movies
Overzicht van complete speelfilms die bekeken kunnen worden op YouTube: duizenden films waaronder klassiekers, obscure B-films, cult en Bollywood films. Via 'Browse Movie Catalog' kun je zoeken op jaar en taal.
Ondertitels: Nee.
Gratis: Ja.