Muziek downloaden

muziek downloadenLegaal downloaden is veilig, en hoeft niet duur te zijn. Er zijn uitstekende websites om MP3's en albums in hoge kwaliteit betaald te downloaden. Alle websites in dit overzicht zijn DRM-vrij, dat wil zeggen: zonder afspeelbeperkingen. De prijzen kunnen behoorlijk uiteenlopen, ook zijn er verschillen in de geluidskwaliteit.

Gratis rechtenvrije muziek downloaden
Overzicht van streaming muziek en internet radio

Algemene webwinkels

7digital
7digital heeft een groot, algemeen muziekaanbod in hoge kwaliteit: high-res audio. Er zijn losse muzieknummers te koop en complete albums, veelal in studiokwaliteit (24-bit FLAC). Ook Nederlandse muziek kan je hier aanschaffen, van Boef tot Manke Nelis.

iTunes van Apple
iTunes Store is de muzikale winkel van Apple. Die werkt via de app iTunes, die standaard op Apple-apparaten is geïnstalleerd. De app is ook beschikbaar voor Windows en Android. iTunes Store is een van de grootste aanbieders van digitale muziek. Er zijn 50 miljoen nummers beschikbaar. Alles is hier te vinden: jazz, rock, rhythm-and-blues, pop, soul, funk, ska, kindermuziek (K3) en Nederlandstalige muziek. Eenmaal aangeschafte muziek wordt online bewaard: bestanden zijn altijd opnieuw te downloaden, op meerdere apparaten.

Amazon
Bij Amazon kan je naast lp's en cd's ook MP3's kopen. Deze internetwinkel heeft een zeer ruim aanbod. Amazon was een van de eerste met DRM-vrije MP3's. Als je een fysieke CD koopt, zijn de MP3-bestanden gratis. (Gebruik niet de app van Amazon voor het downloaden van nummers en albums.)

Qobuz
Website die albums in verschillende geluidskwaliteiten aanbiedt, ook beter dan cd. Algemeen aanbod, van pop tot klassiek. Heeft ook een streamingdienst en belooft uitgebreide documentatie bij de albums.

MP3million | MP3va
In Rusland zijn deze webwinkels legaal, daarbuiten staat dat ter discussie. Top-40 muziek en populaire albums zijn hier voor een paar euro te downloaden, en losse liedjes kosten ongeveer een dubbeltje. Wel moet je eerst een tegoed van ongeveer 15 dollar storten.

Kleine labels, alternative en dance

Bandcamp
Bandcamp is een platform voor liefhebbers van alternative: een goed adres om nieuwe muziek te leren kennen en artiesten te ondersteunen. Je wordt op de hoogte gebracht van trends, en kunt songs direct beluisteren en aanschaffen. Geregistreerde leden krijgen een profielpagina met de muziek die ze hebben aangeschaft, en die op hun verlanglijst staat. Bandcamp heeft een eigen app voor Android en iOS.

Beatport
Beatport is een internationaal platform voor dancemuziek dat gericht is op DJ's, producers en fans. Je vindt er lijsten van nieuwe releases en DJ-Charts. Je kan hier muziek kopen, luisteren (streamen), videostreams bekijken en playlists samenstellen. Er zijn abonnementen vanaf $5 per maand. Zonder abonnement kunnen nummers alleen gedeeltelijk worden beluisterd.

Bleep
Engelse webshop voor independent music, met de nadruk op alternatieve, avantgarde muziek in allerlei stijlen, van bass en grime tot minimal. Alle tracks en albums worden aangeboden in high-res audio. Bleep levert ook fysieke geluidsdragers: vinyl en CD's.

eMusic
Deze website biedt muziek aan van independent labels. De collectie is zeer groot en gevarieerd, met veel singer songwriter muziek, dance, rock, klassiek en jazz. eMusic werkt met abonnementen, waarvoor een aantal liedjes per maand gedownload kan worden. Je kunt jouw eigen muziek uploaden om er overal naar te kunnen luisteren.

PumpYouUp
Kleine website waarop techno, trance, dubstep en deep house wordt gepromoot van indie labels en onafhankelijke muzikanten. 6x per jaar worden er nieuwe afspeellijsten geplaatst, waarvan de tracks gratis gedownload kunnen worden (MP3).

Klassieke muziek downloaden

Deutsche Grammophon
Goed gesorteerde webwinkel in klassieke muziek, die alle muziekbestanden aanbiedt in hoge kwaliteit. Voor het aanschaffen van complete werken, losse muzieknummers of albums. Werkt via iTunes van Apple.

Eclassical
Zweedse website die zich op klassieke muziek richt en met name op producties met hoge geluidskwaliteit. Muziek is georganiseerd op componist, uitvoerenden, instrumenten, periodes en genres. Belooft geld terug te geven als de muziek niet bevalt.

Gratis muziekspelers

Onmisbaar voor het afspelen van muziek en het organiseren van je muziekbibliotheek.

Muziek bestanden omzetten

De beste freeware en websites om muziekbestanden te converteren.

Boeken aanraders

Slimme algoritmes geven boekentips op basis van je smaak.

Muziek maken en remixen

Met deze software kun je virtuele instrumenten bespelen, samples opnemen en remixen.

Geluiden en samples

De beste websites voor geluiden, samples, geluidseffecten, loops en tracks.

Muziek opnemen van internet

Deze geluidsprogramma's slaan alles op wat de computer afspeelt.

Audio streamen via internet

Overal je eigen muziek bij de hand. Zo werkt het.

Songteksten

Op internet zijn vrijwel alle songteksten te vinden, van hiphop tot Nederlandstalig.

Podcast voor beginners

Handig voor onderweg: luisteren naar audio programma's op je mobiel.

Gebruikersaccount aanmaken in Windows

Wat je moet weten als je familie of gasten toegang geeft tot je computer.

Leren programmeren voor kinderen

Met deze gratis apps en spelletjes kan ieder kind leren programmeren.

Online gitaarlessen

De beste apps om gitaar te leren spelen

Piano leren spelen

Met deze apps en websites komt de virtuele pianoleraar bij je thuis.

Harde schijf opruimen

Schijfruimte vrijmaken op de PC? Zo ruim je programma's en bestanden op.

Spotify playlists

Altijd je favoriete muziek bij de hand én delen met anderen.

Ringtone maken

Zo maak je een eigen ringtone op een Android telefoon.

Online muziek knippen

Snel bijsnijden van een MP3? Zo doe je dat.

Akkoorden van liedjes zoeken

Zo vind je de gitaar- of piano akkoorden van bestaande nummers

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy