Reiswebsites en apps

Reisinformatie
Wat is er leuker dan het kiezen van een vakantiebestemming, en het plannen van een trip? Deze apps en reiswebsites bieden inspiratie, tips van locals, ervaringen en reisverslagen uit alle hoeken van de globe.

Reiswebsites en apps

Kijk voor het vinden van goedkope vliegtickets op: Vliegtickets zoeken

Hoppa
Het zoeken van een betrouwbare taxi, bij aankomst op een vliegveld, is geen leuk begin van de vakantie. Via deze dienst boek je vooraf een transfer: een taxi of shuttle die je naar je bestemming brengt voor een vast bedrag.
Taal: Nederlands.

Matador Network
Matador is een reiswebsite met verhalen over praktisch alle landen. Om te lezen over avontuurlijke reisbestemmingen en mooie routes, maar ook voor informatie over vrijwilligerswerk, reizen met een krap budget en studie in het buitenland. Matador heeft daarbij ook aandacht voor de minder aangename kanten van het reizen.
Taal: Engels.

Reisadviezen België | Reisadviezen Nederland
Actuele reisadviezen van de Belgische en de Nederlandse overheid over o.a. reisdocumenten, verzekeringen, gezondheid, bagage en souvenirs (wat mag je wel en niet meenemen uit het buitenland).
De app 24/7 BZ Reis van de Nederlandse Overheid geeft actuele informatie over veiligheidsrisico's in alle landen van de wereld. Bij noodgevallen kun je via de app contact opnemen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Nederlands.

Roadtrippers
Roadtrippers is een planner voor autotrips, waarmee je leuke stops en horeca langs je route kunt vinden. De informatie is accuraat, en biedt ook minder voor de hand liggende bezienswaardigheden. Je kan plaatsen en routes opslaan, en de app ook als navigatie gebruiken in de auto. Roadtripper is een aanrader voor roadtrips in de VS.
Platform:Android, iOS.
Taal: Engels.

Samoon
Vul je reisgegevens in, en deze website maakt een overzichtelijke bagagelijst. Ook voor fiets- en kampeervakanties. Om nooit meer iets te vergeten.
Taal: Nederlands.

Spotted by Locals (iOS) | Spotted by Locals (Android)
Spotted by Locals maakt online gidsen voor ruim 65 steden, met tips van locale bloggers. Je krijgt geen toeristische trekpleisters voorgeschoteld, maar insider tips: coole activiteiten, trendy winkels en hippe koffiebars. Voor € 3,99 kun je een stedengids downloaden op een iPhone of Android toestel. Je hebt de informatie dan bij de hand (ook zonder internet) en ziet meteen of er leuke plekken in de buurt zijn.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Engels.

Tripadvisor (web) | Tripadvisor (iOS) | Tripadvisor (Android)
De grootste reisapp met tips van reizigers voor vrijwel alle vakantielanden. Per bestemming zijn er er lijstjes met bezienswaardigheden, activiteiten, hotels en restaurants te vinden. Daarbij kun je bladeren door de waarderingen van reizigers die je voor gingen. De enorme hoeveelheid informatie maakt Tripadvisor een onmisbare bron om vakantie-ideeën op te doen, maar ook om te gebruiken tijdens de vakantie.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Nederlands en vele andere talen.

Waarbenjij.nu
Nederlandse website met reisverslagen uit alle hoeken van de wereld. Reizigers houden hier een reisdagboek bij, en posten foto's en video's van hun reizen. Je kunt hier gemakkelijk een bestemming opzoeken, om de ervaringen te lezen van reizigers die je voorgingen.
Taal: Nederlands.

Wikitravel
Deze openbare reisgids geeft onafhankelijke informatie over ruim 3500 bestemmingen. Lang niet alle bestemmingen worden uitgebreid besproken, maar de kwaliteit is goed en de informatie is vaak actueler dan in gedrukte reisgidsen. De Engelstalige Wikitravel heeft nog veel meer artikelen.
Taal: Nederlands en vele andere talen.

With Locals
Via deze website kun je in contact komen met locale gidsen die privé-rondleidingen verzorgen in steden over de hele wereld. Er is keuze uit meerdere gidsen, die trips organiseren voor liefhebbers van - bijvoorbeeld - kunst, monumenten, straatcultuur, nachtleven, natuur of eetcultuur. Alle tours worden aangevraagd - en meestal ook betaald - via de website, en er volgt een boekingsbevestiging als de gids beschikbaar is. With Locals is vooral actief in steden waar veel toeristen komen.
Taal: Nederlands en andere talen.

Yelp
Yelp is een recensie website voor restaurants, garages, kappers en andere dienstverleners in de buurt. Op reis kun je op deze website goed zoeken naar - bijvoorbeeld - een trendy bar of een leuke plek om uit te gaan.
Taal: Engels.

Zonkalender.nl | Winterzon.net
De handigste websites om uit te vogelen waar de zon schijnt. Waar is het nog lekker warm in november? Is het regenseizoen al voorbij in Thailand? Hier vind je zonkalenders en informatie voor het plannen van een geslaagde zonvakantie.
Taal: Nederlands.

Reisplanners

Citymapper London, Paris, Berlin, New York
Handige routeplanner waarbij je op een plattegrond aangeeft waar je naartoe wil. Vervolgens wordt de route aangegeven met verschillende transportmogelijkheden - bus, fiets, metro, lopend - en de geschatte reistijd en kosten. Bus- en andere OV-lijnen zijn duidelijk aangegeven op de kaart. Citymapper is ook beschikbaar als app.
Taal: Duits, Engels, Russisch.

GoAbout (Web) | GoAbout (iOS) | GoAbout (Android)
Uitstekende routeplanner met actuele adviezen om je zo snel mogelijk te verplaatsen tussen adressen in Nederland per OV, fiets or auto. GoAbout werkt vlot, houdt rekening met stremmingen, en biedt informatie over o.a huurfietsen, taxi's, deelauto's en laadpalen. Als je een account aanmaakt ontvang je alerts met storingen.
Taal: Nederlands.

Grenstreinbus
Informatie over grensoverschrijdende lijnbussen en treinen in de grensstreek: vanuit België naar Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Deze privé-site biedt een helder overzicht van alle beschikbare verbindingen, en tips om voordelig te reizen.
Taal: Nederlands.

Hafas Internationale treinplanner
Treinplanner voor Europa, die meestal meerdere treinverbindingen laat zien. De informatie is overzichtelijk: reistijden, treinnnummers en overstappen worden duidelijk vermeld. Je kan ook doorklikken naar een dienstregeling van een bepaalde trein. Het invullen van de juiste plaatsnamen werkt minder handig. Deze website biedt alleen de treintijden; er zijn geen kaartjes te boeken.
Taal: Nederlands, Frans, Duits, Engels.

The Man in Seat Sixty-One
Uitstekende amateurwebsite met informatie over treinen en veerboten in de hele wereld, met algemene informatie en ervaringen van reizigers. Er wordt doorgelinkt naar dienstregelingen van de treinmaatschappijen die in de betreffende landen rijden.
Taal: Engels.

Omio
Europese reisplanner die met één klik reismogelijkheden laat zien voor bus, trein en vliegtuig (voor zover dat mogelijk is). Je kunt alle grotere plaatsen in Europa invoeren als start- of eindpunt van een trip, waarna Omio snel met opties komt. Daarbij zijn je meteen de kosten te zien, waarin bijvoorbeeld ook de transferkosten vanaf een vliegveld zijn meegeteld. Voor het boeken van tickets wordt je vlot doorgesluist naar de website van de betreffende vervoerder. Helemaal compleet is deze planner niet, omdat er nog weinig lokale vervoerders zijn opgenomen.
Taal: Nederlands en andere talen.

Rome to Rio
Uitstekende website die toont hoe je naar vrijwel alle plaatsen in de wereld kan reizen: na het opgeven van twee plaatsen krijg je een overzicht van de mogelijkheden per vliegtuig, trein, bus, boot en auto. Er wordt ook een indicatie gegeven van de kosten.
Taal: Duits, Engels, Russisch.

Train Map
Kaart met de actuele treinenloop in België: je ziet ze bewegen op de kaart. Klik op een traject - of vul de de plaatsnamen in - en je krijgt de dienstregeling te zien. Deze kaart komt tot stand op basis van real time info, prognoses en dienstregelingen.
Taal: Nederlands.

Couchsurfing

Couchsurfing
Couchsurfing is een wereldwijd netwerk van reizigers die andere reizigers een slaapplaats aanbieden. Alles gaat met gesloten beurs, maar aanbieders van onderdak worden niet graag behandeld als een gratis hostel. Het wordt op prijs gesteld als je op de website een persoonlijk profiel invult, en - bijvoorbeeld - een maaltijd kookt of de gastheer/vrouw trakteert. Overal in de wereld zijn actieve couchsurfers te vinden.
Taal: Engels.

BeWelcome
Wereldwijd netwerk voor gastvrijheidsuitwisseling, waar leden aan andere leden gratis onderdak aanbieden, of maaltijden, of bijvoorbeeld een rondleiding. Je maakt een profiel aan op de website en geeft aan wat je te bieden hebt en wat je verwacht van eventuele gasten. De profielen op BeWelcome worden door vrijwilligers geverifieerd, om oplichters te weren.
Taal: Nederlands, Engels.

Warm Showers
Warm Showers is een wereldwijde community van langeafstandfietsers die andere fietsers een gratis slaapplaats of kampeerplek aanbieden tijdens trektochten, gewoonlijk voor 1 nacht. Net als bij couchsurfing ben je zelf verantwoordelijk voor het leggen van het contact met de aanbieder, en voor je eigen veiligheid.
Taal: Engels en andere talen.

Vaccinaties

LCR Reizigersadvisering
Actuele, betrouwbare informatie over de aanbevolen vaccinaties voor verschillende landen. Adressen van vaccinatiebureau's zijn te vinden op Adressen
Taal: Nederlands.

Thuisvaccinatie.nl
Dit medische bedrijf maakt het mogelijk om je thuis of op het werk te laten vaccineren. De artsen komen op afspraak langs, ook 's avonds en in het weekend. De tarieven zijn vergelijkbaar met die van de GGD's en andere vaccinatiebureau's.
Taal: Nederlands.

Internetten in het buitenland

Van internetcafé tot mobiel: internetten op reis wordt gemakkelijker, maar let op de kosten.

Theorie examen oefenen

De beste voorbereiding om te slagen.

VPN voor beginners

Veilig en anoniem op internet met betaalbare en gratis VPN diensten.

Tattoo lettertypes

Zo vind je letters voor het ontwerpen van een tattoo.

Fiets apps

Apps voor sportieve en recreatieve fietsers: knooppunten, routes en kilometers.

Mindmap maken

Zo maak je een online mindmap met Bubbl.us

Betere selfies maken

Met deze tips kom je gegarandeerd het voordeligst op de foto.

Instagram voor beginners

Zo doe je mee op het grootste sociale netwerk voor fotoliefhebbers.

Gezonde leefomgeving

Apps voor lucht- en waterkwaliteit, pollen, zonkracht en geluidsoverlast.

Gezonde recepten apps

Op dieet? De beste apps en sites voor gezonde recepten.

Hardloop apps

Ommisbare sportapps om je prestaties bij te houden.

Vakantie woningruil

Via online marktplaatsen zijn wereldwijd mensen te vinden die tijdelijk hun huis willen ruilen.

Gebruikersaccount aanmaken in Windows

Wat je moet weten als je familie of gasten toegang geeft tot je computer.

Online logo maken

Direct klaar logo's via sjablonen en AI.

Online muziek knippen

Snel bijsnijden van een MP3? Zo doe je dat.

Leren programmeren voor volwassenen

Online cursussen, bootcamps en IT-opleidingen voor beginners en gevorderden.

Foto omzetten in lijntekening

Zo trek je een foto over met Inkscape.

Foto's comprimeren

Zo maak je JPG en PNG-bestanden zo klein mogelijk.

Online Spaans leren

Gratis oefeningen en apps om Spaans te leren, van cursus tot podcast.

Stappentellers

Slimme apps stimuleren je om meer in beweging te komen.

Autodelen

Goed voor het milieu en voor de portemonnee. De beste websites voor carpoolers en deelauto's.

DigiD app installeren

De DigiD app installeren en activeren. Zo werkt het.

Meditatie apps

De beste meditatie apps voor rust en ruimte in het hoofd.

Slaap apps

Alles over slaapcyclus trackers, powernap apps en nachtmodus.

Gratis websites

De beste website-builders voor een blog, site of online dagboek.

EHBO apps

Onmisbaar op elke telefoon: een app voor noodgevallen.

Dieet apps en calorietellers

Hulp nodig bij afvallen? Deze apps tellen calorieën en monitoren je gewicht.

Fotocollage maken

Zo maak je online een collage van verschillende foto's.

Online slideshow maken

Maak automatisch een filmpje van je foto's met Google.

Panoramafoto's maken

Doe meer met landschapsfoto's en stadsgezichten: maak een panoramafoto.

Online foto albums

De beste online albums bieden een fraaie presentatie van je foto's, en veel opslagruimte.

Online Duits leren

Gratis oefeningen, apps en cursussen om je Duits bij te spijkeren.

Online Frans leren

De beste gratis apps, cursussen en podcasts om Frans te oefenen.

Online Engels leren

Gratis apps en oefeningen om je Engels te verbeteren.

Sociale netwerken

Naast Facebook zijn er ook andere sociale media, die zich vaak richten op speciale groepen.

Chatboxen

Voor een anonieme babbel of een goed gesprek: voor iedereen is er een passende chatbox.

Buurtapps

Zoek contact met je buurtgenoten, voor buurtpreventie en activiteiten.

Webcam chat

De beste webadressen en software voor videogesprekken en chatrooms.

Mensen zoeken op internet

Er zijn zoekmachines voor klasgenoten, familieleden en telefoonnummers.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy