TV kijken via internet

tv
Gratis TV kijken via internet is gemakkelijk met deze sites en apps voor tablet, mobiel en computer. Voor het beste aanbod van live TV, gemiste uitzendingen en programmagegevens van Nederlandse, Belgische, commerciële en buitenlandse zenders.

TV via internet

Kijk voor speelfilms op: Online films kijken
Overzicht van gratis video sites voor documentaires, kunst en educatie: Video sites

NPO Live
Live kijken naar NPO 1 2 3 en de themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Voor het kijken van de uitzendingen op tablets en telefoons zijn er goede apps beschikbaar.
NPO heeft een groot aanbod van eerder uitgezonden programma's - voorheen Uitzending Gemist - waarin je o.a. kunt bladeren naar sport, informatief en documentaires. Let op: sommige programma's - bijvoorbeeld buitenlandse series - zijn slechts kort terug te zien. Dit staat aangegeven in het scherm bij de videoplayer.
Zenders: NPO 1 2 3, Nieuws, Cultura, 101, Politiek, Best, Zapp.
Platform: Online, Android, iOS.
Chromecast: Ja.

BVN
Dit is dé zender voor vakantiegangers. BVN staat voor 'het Beste van Vlaanderen en Nederland' en biedt een sterke selectie van programma's van NPO en VRT. BVN is in de hele wereld te ontvangen - maar dus niet in Nederland en België - via internet, satelliet en in sommige landen via de kabel.
Zenders: Een selectie uit het NPO en VRT aanbod, met nadruk op nieuws, actualiteiten en sport.
Platform: Online, Android, iOS.
Chromecast: Nee.

Haystack TV
Haystack TV is een Amerikaans nieuwsplatform dat bovenop de actualiteit zit. Je kunt hier wereldnieuws- en actualiteiten items bekijken van o.a. CNN, CBS News, ABC, Vice News en andere zenders.
Platform: Online, Android, iOS.
Chromecast: Ja.

KIJK
Op dit platform kun je de programma's en series van SBS6, SBS9, Net5 en Veronica direct na de live uitzending terugzien. Soms laat de techniek hierbij te wensen over. Mocht je problemen ondervinden met kijken van SBS programma's dan kun je deze ook via de SBS-website bekijken.
Zenders: SBS6, SBS9, Net5 en Veronica.
Platform: Online, Android, iOS.
Chromecast: Nee.

RTL XL
Programma's en series van RTL zijn hier te zien na afloop van de live uitzending, tot 7 dagen terug. Hiervoor is het nodig om een gratis account aan te maken.
Zenders: RTL.
Platform: Online.
Chromecast: Ja.

Series van vroeger
Heimwee naar een TV-serie uit je jeugd? Op deze website zijn links verzameld naar fragmenten van oude TV-programma's en series, met veel Nederlandse programma's. Je kunt een alfabetische lijst met titels zien, en er is informatie over elke serie.
Platform: Online.
Chromecast: Nee.

VTR NU
Hier kun je live naar de zenders van de VTR kijken, en naar een selectie video's van MNM en Studio Brussel. Een groot aantal programma's is ook na afloop te zien. Let op: registratie is vereist, en je kunt alleen registreren als je in België woont.
Zenders: Eén, Canvas en Ketnet.
Platform: Online.
Chromecast: Nee.

VTM
VTM programma's, series en vele fragmenten zijn online te zien, en via apps. Klik op A-Z voor een lijst met het complete aanbod.
Zenders:VRM, Q2, Kadet, Vitaya, vtmKzoom, CAZ.
Platform: Online, Android.
Chromecast: Nee.

Online TV Gids Nederland

NU TV Gids
Snel overzicht van wat er nú en later vandaag op TV is. NU toont het programma van zenders - ook abonnee-kanalen - die in Nederland worden uitgezonden. Bij Films is een lijst te zien met de films die vandaag worden uitgezonden. Deze gids biedt geen regionale zenders, en geen uitgebreide informatie.
Handig: snel programma overzicht van nu en straks.
Platform: Online.

NPO (Android, iOS)
Overzicht van de uitzendingen van de Nederlandse publieke omroep, waaronder ook de digitale kanalen zoals NPO Politiek en NPO Nieuws. Je kunt direct doorklikken om uitzendingen te zien die nu op internet zijn te zien, of teruggekeken kunnen worden. Let op: er is géén informatie te vinden over andere zenders, maar ook geen reclame.
Handig: ook TV gids van gisteren, eergisteren, morgen en overmorgen.
Platform: Online.

TVgids.nl (Android, iOS)
Grote Nederlandse TVgids die online - en via een app - een compleet overzicht biedt van vele zenders, waaronder ook regionale zenders. Je kunt direct overzichten en tips zien voor sport, films en series. Via Opties > Mijn TVGids kun je - na registratie - een persoonlijke TV gids samenstellen.
Handig: ook TV gids voor morgen, overmorgen, gisteren en eergisteren.
Platform: Online, iOS, Android.

Online TV Gids België

Mijn TV Gids
Complete TV gids voor België met vele zenders en snelle overzichten van o.a. talkshows, films en series. Na registratie is het mogelijk om een persoonlijk tv-profiel op te slaan, en het avondprogramma per e-mail te ontvangen.