Video's downloaden van internet

video
Direct opslaan van internetvideo's op de computer is vaak niet mogelijk. Daarom zijn er speciale download-programma's op de markt, zoals Video downloaders en Video capture software. Met software is het mogelijk om alle soorten bewegend beeld - zoals video, games en webcambeelden - op te slaan op te computer.Een Video Downloader is een programma dat streaming video kan opslaan van websites, zoals YouTube of Vimeo. Daarbij hoeft er geen kwaliteitsverlies te zijn: video's worden gedownload zoals ze op de videowebsite staan. Dit soort programma's kan video's opslaan van vele websites, maar het werkt niet alle gevallen. Netflix en Hulu video's kunnen bijvoorbeeld niet op deze manier worden opgeslagen.

Bij een Video Capture programma wordt er niets gedownload. Zo'n programma is een recorder van alles wat je op je scherm hebt. Op deze manier kun je niet alleen internetvideo's opnemen, maar ook games, webcambeelden en video's die afgespeeld worden vanaf een aangesloten apparaat. Omdat er hierbij een schermkopie wordt gemaakt, kan er kwaliteitsverlies optreden.

Kijk voor het branden van video's op een DVD met een menu op: Video DVD maken

YouTube, Facebook en Instagram video downloaden

Sommige video's kunnen direct worden opgeslagen, zonder speciale download-software te installeren.
Kijk voor stap-voor-stap handleidingen op:
YouTube video's downloaden
Facebook video's downloaden
Instagram video's downloaden

Video downloaders

GemistDownloader.
Uitzending gemist downloaden? Dit programma is speciaal bedoeld voor het downloaden van uitzendingen van Nederlandse televisiezenders, zoals NPO 1, 2 en 3 en RTL. GemistDownloader werkt eenvoudig en heeft een Nederlandstalig gebruikersforum.
Platform: Windows 10, 8 met .NET framework, Mac OS X met Mono.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Video capture software

AZ Screenrecorder
Deze app voor Android is een recorder voor het scherm, waarmee je alle beeld en geluid kunt opnemen. AZ Screenrecorder werkt soepel, en biedt de mogelijkheid om videoresolutie, framerate en bitrate in te stellen.
Platform: Android 5.0 (Lollipop) of hoger.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja, met betaalde extra opties.

Debut
Dit programma kan alles opslaan wat je op je scherm ziet: webcambeelden, games, streaming video, video van een externe videospeler, enzovoorts. Je kunt het gehele scherm vastleggen, maar ook een venster of een zelfgekozen gedeelte. Debut is eenvoudig in gebruik en kan de beelden opslaan in verschillende bestandsformaten, zoals .avi en .mp4
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis versie voor niet-commerciële gebruikers.

Snagit
Goede screenrecorder met uitgebreide mogelijkheden. Snagit kan alles vastleggen wat je op je scherm ziet, schakelen tussen scherm- en webcambeelden en heeft ook een video-editor. Met een hot-key - een toetscombinatie - start je met het opnemen uit een venster of een gedeelte van je beeldscherm.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X.
Taal: Engels.
Gratis: Nee, wel een gratis proefperiode.