Webcam chat

webcam chat

Chatten met de webcam is populair: om contact te houden met familie en vrienden, of met vreemden te kletsen in openbare chatrooms. Een overzicht van de beste sites en apps voor videochat.Online webcam chat

Ome TV
Ome TV is de videochat app van Omegle, waarmee jongeren uit de hele wereld chatten. Als je op de startknop tikt wordt je automatisch verbonden met een willekeurige vreemde. Op Ome TV gelden strikte regels, zo mag de camera bijvoorbeeld alleen op je gezicht worden gericht.
Platform: Online, Android, iOS.
Leeftijdsgrens: 17+.
Taal: Engels, Nederlands en andere talen.
Registreren: Nee.

Tinychat
TinyChat is een app voor groepschat. Je kunt hier bladeren door duizenden live chatrooms, of met één druk op de knop een eigen chatroom aanmaken voor jezelf en je vrienden.
Platform: Online.
Leeftijdsgrens: 17+.
Taal: Engels.
Registreren: Ja.

YouNow (Android) | YouNow (iOS)
Op YouNow worden livestreams uitgezonden door jongeren die veel online zijn. Je kunt hier uitzendingen volgen, chatten of zelf online gaan.
Platform: Online, Android, iOS.
Leeftijdsgrens: 12+.
Taal: Engels.
Registreren: Ja.

Webcam beveiligen

Ook webcams kunnen gehackt worden. De gemakkelijkste manier om te voorkomen dat hackers meegluren via de webcam is het afdekken of afplakken van de camera. Dat kan met een gewone pleister. Er zijn ook speciale webcam covers te koop: een schuifje voor de laptop of mobiel waarmee je de camera open en dicht kan schuiven.

Videochat software

Camfrog
Goed webcam programma met uitgebreide mogelijkheden. Je krijgt via Camfrog toegang tot een wereldwijde community met veel actieve video chatrooms (ook Nederlandstalig). Je kunt hier ook privé-rooms aanmaken, en chatten met tekst voordat je iemand toelaat als webcam contact. Let op: Als er bij het installeren aangeboden wordt om toolbars te installeren, vink deze dan uit.
Platform: Windows, Mac OS X, iPhone, iPad, Windows Mobile.
Leeftijdsgrens: 18+.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basisversie en betaalde versie met meer opties.

Skype
Skype is de meestgebruikte videochat-software ter wereld, met uitgebreide mogelijkheden om te chatten via webcam, tekst of telefoon. Als je een webcam op je computer of mobiel hebt zal Skype deze direct vinden, en kun je direct gesprekken voeren met andere Skype-gebruikers. Het enige wat je hoeft te weten is iemands Skype-naam. Skype biedt geen mogelijkheden om te chatten met vreemden.
Met de webversie Skype for Web kun je ook met iemand webcammen die geen Skype heeft. De persoon die je uitnodigt hoeft niets te installeren of te registreren. Je logt hiervoor in bij de webversie van Skype in de Edge-browser, met je Skype of Microsoft-account. Klik op: een gesprek beginnen. In het venster aan de linkerkant zie je een link, om naar iemand toe te sturen.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X, Linux, Android, iOS, Edge (Skype for Web).
Taal: Nederlands.