Tattoo lettertypes

tekst tattoo ontwerpen
Tattoos met letters - meestal een tekst of naam - zijn heel populair. Bij het ontwerpen van zo'n tatoeage kan het tijdrovend zijn om een geschikt lettertype te vinden. Deze websites bieden hiervoor goede zoekmogelijkheden.Voordat je een tattoo met tekst laat plaatsen - bijvoorbeeld op je onderarm - zul je een idee moeten hebben voor een lettertype dat past bij je tekst of naam. Vaak wordt er gekozen voor expressieve of sierlijke letters: stoer, zwierig of elegant. Sfeer en originaliteit zijn meestal belangrijker dan leesbaarheid. Er zijn veel websites voor het zoeken van geschikte lettertypes, waaronder speciale 'tattoo generators'. In dit overzicht kiezen we voor DaFont, FontSpace en FontShop: deze sites bieden veel verschillende lettertypes, en goede zoekmogelijkheden.

Kijk voor het identificeren van een lettertype van een foto op: Lettertypes herkennen
Zelf ontwerpen van letters: Lettertype maken

Tattoo ontwerpen met DaFont

DaFont
Deze website heeft een van grootste online verzamelingen van freeware en shareware lettertypen.
 1. Ga naar DaFont en kies een lettertype categorie. Check bijvoorbeeld Calligraphy bij Script, of Medieval bij Gothic.
 2. Typ je tattoo tekst in het tekstveld onder Preview.
 3. Zet de selector bij Fonts op 100.
 4. Klik op Submit.
 5. Je ziet je tekst tattoo nu in verschillende letters onderelkaar. Door te klikken op je tekst ga je naar een apart scherm met het lettertype. Je kunt de tekst vergroten, printen en/of het lettertype downloaden.
tekst tattoo ontwerpen

Tattoo ontwerpen met Fontspace

FontSpace
De website FontSpace heeft een categorie Tattoo met honderden lettertypen, vooral decoratieve en handgeschreven sierletters. Hiermee kun je snel door verschillende stijlen bladeren om ideeën op te doen voor je tattoo.
 1. Ga naar FontSpace .
 2. Typ je tattoo tekst in het tekstveld bij Change preview.
 3. Je ziet je tekst nu in verschillende tattoo lettertypes onderelkaar. Door te klikken op je tekst ga je naar een apart scherm met het gekozen lettertype. Je kunt hier de tekst vergroten, printen en/of het lettertype downloaden.
tekst tattoo ontwerpen

Tattoo ontwerpen met Fontshop

FontShop
FontShop is een webwinkel voor professionele fonts, met een zeer breed aanbod. Je vindt hier kwalitatief goede lettertypen, zowel klassieke als ultramoderne letters.
 1. Ga naar FontShop TryOut .
 2. Typ je tattoo tekst in het tekstveld bij Write something.
 3. Klik op Browse all Fonts.
 4. Klik op een categorie, bijvoorbeeld Script, of typ bij Search een zoekterm in. Bijvoorbeeld: blackletter, calligraphy, handwritten, grunge, typewriter.
 5. Je ziet nu een lijst met lettertypes. Als je met de cursor over de namen gaan zie je de tekst in verschillende lettertypes. Zo kun je ideeën opdoen voor een tattoo. Doorklikken op een font opent extra mogelijkheden, zoals vergroten van de tekst, printen en/of het aanschaffen van het lettertype.
tekst tattoo ontwerpen