Gezonde recepten apps

afval appsBij een gezonde levensstijl hoort een menu met volop groente en fruit, zeker als je op dieet bent. Hoe zet je dagelijks zo'n maaltijd op tafel? Via deze apps en websites vind je honderden recepten en tips voor gezonde, groenterijke gerechten.

Vers, gevarieerd en groenterijk
Verse groenten en fruit zijn volop beschikbaar in Nederland en België, maar toch zijn er weinig mensen die er genoeg van eten. Jammer, want het is helemaal niet zo ingewikkeld om zelf een gevarieerde maaltijd op tafel te zetten met verse ingrediënten, zonder pakjes en zakjes. Deze websites en apps helpen een handje met gezonde recepten en hulpmiddelen, zoals menu's die wekelijks in de mailbox ploffen en boodschappenlijstjes die met één klik worden aangemaakt.
Op dieet? Ook als je een dieet volgt - zoals caloriearm, cholesterolverlagend, koolhydraatarm of glutenvrij - is er volop inspiratie te vinden voor een lekkere, gezonde maaltijd.

Gezonde recepten apps

Kijk voor een app om minder suiker te gebruiken op: Minder suiker apps

Diabetes Fonds recepten
Honderden recepten die geschikt zijn voor mensen met diabetes: minder 'snelle' koolhydraten, en volop volkorenproducten, groente en gezonde vetten. De recepten zijn goed gesorteerd, en bij elk gerecht is de voedingswaarde aangegeven. Vegetarische, glutenvrije, koolhydraatarme en geheel suikervrije recepten zijn snel te vinden.
Platform: Online (werkt ook goed op mobiel).
Voedingswaarde vermeld: Ja.

Keet smakelijk
Recepten om kinderen meer groente te laten eten: lekkere snacks en gezonde maaltijden, die leuk zijn om te zien. Er staan ruim honderd recepten op de website, zowel vegetarisch als veganistisch. De meeste zijn geschikt om samen met kinderen te koken. Keet smakelijk produceert kookboeken en vlogs over koken voor en door kinderen.
Platform: Online (werkt ook goed op mobiel).
Voedingswaarde vermeld: Nee.

Receptenmaker (Android) | Receptenmaker (iOS)
Handige recepten app om je favorieten bij te houden: je kunt recepten zelf invoeren, of ophalen uit bekende websites - zoals AH Allerhande, 24 Kitchen en BBC Goodfood - om digitaal recepten te bewaren. Daarnaast heeft Receptenmaker ook een eigen archief met recepten.
Platform: iPad, iPhone, Android.
Voedingswaarde vermeld: Nee.
Gratis: Ja.

Slim koken (iOS) | Slim koken (Android)
Handige recepten app van het Voedingscentrum waarin je gemakkelijk kunt zoeken. Je stelt - bijvoorbeeld - in dat je vegetariër bent, en geeft een lijst op met etenswaren die je graag of juist niet lust. Ook koken zonder koemelk, ei en gluten is met deze app geen probleem. Als je de gegevens van je huishouden opgeeft zijn de hoeveelheden in de recepten exact op maat, en met een tik op de knop staan ze op een boodschappenlijstje. De instructies bij de recepten zijn wel beknopt: prima als je ervaring hebt in de keuken, maar minder geschikt voor beginners. Omdat een slimme kok niets weggooit geeft deze app bij alle ingrediënten aan hoe je ze het beste kunt bewaren, en hoe lang. Zo kook je zuinig en duurzaam.
Platform: iPhone, iPad, Android en web.
Voedingswaarde vermeld: Ja.
Gratis: Ja.

Vegan Challenge
Veganistische recepten van de Nederlandse vereniging van veganisten: meer dan 150 gezonde gerechten voor alle gelegenheden. Deze database is goed doorzoekbaar, o.a. ook op smaak, moeilijkheidsgraad en allergenen: je kunt direct zoeken op suikervrije, sojavrije, raw, notenvrije en glutenvrije recepten.
Platform: Online (werkt ook goed op mobiel).
Voedingswaarde vermeld: Nee.

Vegetariërsbond
Ruim 150 recepten met een goede zoekfunctie, waarmee je o.a. kunt zoeken op seizoen, keuken, ingrediënt en bereidingstijd. Er zijn ook veganistische recepten bij. De recepten zijn afkomstig uit verschillende bronnen, waaronder culibloggers en kookboekenauteurs. Soms worden er in de recepten bepaalde producten gepromoot. De vegetariërsbond heeft ook een receptennieuwsbrief: 30 dagen lang vegetarische recepten en tips in je mailbox.
Platform: Online (werkt ook goed op mobiel).
Voedingswaarde vermeld: Nee.

Verse oogst
Prima recepten met aandacht voor groenten, fruit en paddestoelen die in Nederland worden geteeld. Handig: bovenaan staan snelle recepten met seizoensgroenten. Je kunt zoeken op vlees, vis en vegetarisch, maar ook op - bijvoorbeeld - bereidingstijd, keuken en dieetinfo (suikervrij, notenvrij, lactosevrij, glutenvrij en koolhydraatarm). Deze website van telersbedrijf The Greenery biedt ook veel informatie over verse producten, zoals herkomst, teelt, bewaring, voedingswaarde en bereidingswijze.
Platform: Online (werkt ook goed op mobiel).
Voedingswaarde vermeld: Nee.

Voedingscentrum recepten
De database van het Voedingscentrum bevat meer dan 1880 recepten, waarbij je goed kunt zoeken naar gerechten die passen in een vegetarisch, cholesterolverlagend, diabetes, glutenvrij of caloriearm dieet. Bij elk gerecht is de voedingswaarde aangegeven. Het Voedingscentrum bedenkt ook gezonde weekmenu's, waarop je je kunt abonneren via e-mail of Whatsapp.
Platform: Online (werkt ook goed op mobiel).
Voedingswaarde vermeld: Ja.

Gezonde producten

Kies ik gezond? (Android)
Slimme app om in de supermarkt te letten op gezond voedsel: scan de streepjescode en je ziet of een product in de Schijf van Vijf past. Je kunt ook aangeven op welke ingrediënten je let, bijvoorbeeld calorieën, verzadigde vetten, zout of koolhydraten. De hoeveelheden daarvan komen duidelijk in beeld: nooit meer turen in kleine lettertjes. De app geeft ook advies over alternatieve producten en kan zelfs worden afgestemd op het aanbod van je eigen supermarkt(en).
Platform: iOS, Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Voedingswaardetabel.nl
Voedingswaardetabel.nl is een bron van informatie over voedingsmiddelen. Je kunt hier opzoeken hoeveel calorieën een bepaald voedingsmiddel geeft, en de hoeveelheid eiwit, suiker en vetten. Er zijn tabellen voor vitamines en mineralen, waar je via Zoeken in de tabel bijvoorbeeld kunt nagaan welke groente de meeste vitamine C bevat: paprika. Voedingswaardetabel.nl is samengesteld door levensmiddelentechnoloog Frans de Jong.
Platform: Online, iOS, Android.
Gratis: Ja. In de apps zijn sommige tabellen verkrijgbaar tegen betaling.

Fiets apps

De beste tools voor sportieve en recreatieve fietsers: routeplanners en activity trackers.

Minder suiker apps

Suikerteller apps en websites voor een gezonde levensstijl met minder suiker.

Gezond achter de computer

Alles wat je moet weten om gezond te blijven bij zittend werk.

Yoga apps

De beste apps om thuis yoga oefeningen te doen.

EHBO apps

Onmisbaar op elke telefoon: een app voor noodgevallen.

Stoppen met roken

Apps en zelfhulpprogramma's vergroten de kans dat een stoppoging slaagt.

Online gezondheidstesten

Goede online zelftesten voor je oren, ogen, mentale gezondheid en gezondheidsrisico's.

Medische websites

Overzicht van betrouwbare websites over gezondheid, ziektes en zorg.

Meditatie apps

De beste meditatie apps voor rust en ruimte in het hoofd.

Volg me niet

Zo schakel je de advertenties uit die je achtervolgen op internet.

Baby apps

De beste baby apps voor het bijhouden van voeding, groei en ontwikkeling.

Autodelen

Goed voor het milieu en voor de portemonnee. De beste websites voor carpoolers en deelauto's.

Stappentellers

Slimme apps stimuleren je om meer in beweging te komen.

Gezonde leefomgeving

Apps voor lucht- en waterkwaliteit, pollen, zonkracht en geluidsoverlast.

Buurtapps

Zoek contact met je buurtgenoten, voor buurtpreventie en activiteiten.

Minder alcohol drinken

Apps en online zelfhulpprogramma's bieden ondersteuning.

Wandel apps

Meer genieten van landschap, flora en fauna met gratis wandel apps.

Selfies maken

Met deze tips kom je gegarandeerd het mooiste op de foto.

Boek uitgeven

Via internet kan iedereen een boek uitgeven en te koop aanbieden via webwinkels.

Medische ID

Zo zet je een medische ID of ICE op je startscherm.

Slaap apps

Alles over slaapcyclus trackers, powernap apps en nachtmodus.

Geheugentraining

Train je geheugen met spelletjes, denktesten en flashcards.

Colleges online

De beste webadressen voor colleges, lezingen en academische cursussen op internet.

Podcast voor beginners

Handig voor onderweg: luisteren naar audio programma's op je mobiel.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy