Online muziek knippen

geluid bewerken
Soms is het handig om een stukje muziek te knippen uit een MP3-bestand. Bijvoorbeeld om een beltoon te maken of een geluidsopname in te korten. Via de website Sodaphonic doe je dit gemakkelijk online, zonder software te installeren.Gratis audio software
Als je een programma zoekt om meerdere muziekbestanden te knippen en plakken op de computer kun je gebruik maken van Audacity. Dat heeft uitgebreide mogelijkheden voor het samenvoegen en bewerken van MP3's.
Kijk voor een handleiding op: Geluid bewerken

Handleiding: online muziek knippen met Sodaphonic

In deze handleiding wordt een stukje geluid uitgeknipt en opgeslagen als MP3. Er wordt gebruik gemaakt van de gratis website Sodaphonic. De mogelijkheden van Sodaphonic zijn beperkt, maar het werkt eenvoudig.
Let op: Sodaphonic werkt met Chrome en Firefox browsers op computers, tablets en mobiele telefoon.

muziek knippen
 1. Ga naar Sodaphonic.
 2. Klik op Pick or drop an audio file en wijs het muziekbestand aan op je apparaat. Sodaphonic kan overweg met MP3, OGG en WAV bestanden.
 3. Je ziet nu een grafiek van je stuk muziek, waarin je het fragment gaat zoeken dat je wil uitknippen. Dit kun je doen door een stukje te selecteren, en op de Play-knop te klikken. De selectie - het deel dat rood is - wordt afgespeeld. Bepaal door te luisteren waar je fragment moet beginnen en eindigen, en zorg ervoor dat dit gedeelte geselecteerd is.
 4. muziek uitknippen
 5. Ga in het menu bovenaan naar Edit > Trim. Alles wat je niet hebt geselecteerd wordt weggehaald.
 6. muziek trimmen
 7. Zonodig kun je het fragment infaden en uitfaden: het begin of eind geleidelijk laten opkomen of afnemen. Selecteer daarvoor een stuk aan het begin of einde van je fragment, en kies in het menu: Effects > Fade-in/Fade-out.
 8. Ga in het menu naar File > Export
 9. Geef het bestand een naam bij Filename.
 10. Kies een bestandsformaat bij File type: MP3 of WAV.
 11. Kies Save om het fragment te downloaden naar de computer.
 12. audio trimmen