Online muziek knippen

geluid bewerken
Soms is het handig om een stukje muziek te knippen uit een MP3-bestand. Bijvoorbeeld om een beltoon te maken of een geluidsopname in te korten. Via de website Sodaphonic doe je dit gemakkelijk online, zonder software te installeren.Handleiding: muziek knippen met Sodaphonic

In deze handleiding wordt een stukje geluid uitgeknipt uit een geluidsbestand, en opgeslagen als MP3. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de gratis website Sodaphonic. De mogelijkheden van Sodaphonic zijn zeer beperkt, maar het werkt eenvoudig. Let op: Sodaphonic werkt met Chrome en Firefox browsers op computers, tablets en mobiele telefoon.

Kijk voor een gratis programma met meer mogelijkheden om muziek te bewerken op: Geluid bewerken
Voor het maken van ringtones met een app: Ringtones maken

muziek knippen
  1. Ga naar Sodaphonic.
  2. Klik op Choose audio file en wijs het muziekbestand aan op je apparaat. Sodaphonic kan overweg met MP3, OGG en WAV bestanden.
  3. audio knippen
  4. Je ziet nu een 'grafiek' van je stuk muziek, waarin je het fragment gaat zoeken dat je wilt uitknippen. Dit kun je doen door een stukje te selecteren, en op de Play-knop te klikken. De selectie - het deel dat rood is - wordt afgespeeld. Bepaal door te luisteren waar je fragment moet beginnen en eindigen, en zorg ervoor dat dit gedeelte geselecteerd is.
  5. muziek uitknippen
  6. Ga in het menu bovenaan naar Edit > Trim. Alles wat je niet hebt geselecteerd wordt weggehaald.
  7. muziek trimmen
  8. Ga in het menu naar File > Export
  9. Geef het bestand een naam bij Filename.
  10. Kies een bestandsformaat bij File type: MP3 of WAV.
  11. Kies Save om het fragment te downloaden naar de computer.
  12. audio trimmen