Mensen zoeken op internet

mensen zoeken
Iedereen heeft wel eens iemand gezocht in Google. Met deze tips kun je slimmer zoeken naar personen via Google en X (voorheen Twitter). Ook zijn er speciale platforms om mensen te vinden, zoals oude klasgenoten, familieleden en zakelijke contacten.

Let op: er kunnen meerdere mensen zijn met dezelfde naam. Er is geen garantie dat gevonden gegevens (nog) kloppen.

Mensen zoeken op Google

Tips voor de beste zoekresultaten op Google:
  1. Tik de naam tussen aanhalingstekens, bijvoorbeeld "sophie de groot".
  2. Probeer ook voorletter en achternaam: "s. de groot".
  3. Voeg toe wat je weet over deze persoon, bijvoorbeeld woonplaats, club of bedrijf.
  4. Tip: kijk ook bij afbeeldingen. Je kan ook een foto gebruiken om te zoeken.
    Kijk voor het zoeken met een foto op: Zoeken op afbeelding
Kijk voor het zoeken van mensen op Facebook op: Mensen zoeken op Facebook

Zoekmachines voor personen

Schoolbank
Zoek je een klasgenoot van vroeger? Op deze Nederlandse website kun je oude medeleerlingen opsporen, en weer in contact komen. Na registratie zie je welke oude klasgenoten zich ook hebben aangemeld. Om te mailen met oude bekenden moet je een betaald abonnement nemen. Ook scholen uit België zijn hier te vinden.

De Telefoongids
Telefoonnummers opzoeken van personen en bedrijven. De gids geeft ook de adressen. Maar lang niet iedereen staat er in.

LinkedIn
LinkedIn is gericht op zakelijke contacten. Als je geen LinkedIn-account hebt is de informatie die je van aangesloten personen kan vinden, beperkt. Als je wel een account hebt, zal LinkedIn je eerst resultaten laten zien van mensen die al in je netwerk zitten en vervolgens van contacten van contacten.

Rijksarchief in België
Belgische zoekmachine voor stamboomonderzoek. Je kunt hier je voorouders opsporen in een database, waarin vrijwilligers de gegevens van geboorte-, doop-, huwelijks- en overlijdensakten hebben overgenomen. Er zijn gegevens te vinden over personen die minstens 100 jaar overleden zijn.

Wiewaswie.nl
Nederlandse zoekmachine voor stamboomonderzoek. Je kunt hier je voorouders opsporen in een database, waaraan veel archieven deelnemen. Talloze bronnen, zoals huwelijks- en overlijdensaktes zijn geheel ingescand. Deze website is opgezet door het CBG | Centrum voor familiegeschiedenis in Den Haag.

ZoomInfo
Internationale database met miljoenen contactgegevens van ondernemers en bedrijven, meest in de Verenigde Staten en UK.

Personen zoeken op adres, plaats en telefoonnummer

Nummerzoeker
Deze zoekmachine doorzoekt de Nederlandse telefoongidsen op internet. Je kunt in één keer in alle gidsen zoeken op achternaam, adres, woonplaats of telefoonnummer. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook mensen zoeken in een bepaalde stad, of omgekeerd zoeken op telefoonnummer. Let op: de informatie is soms verouderd en er zijn vooral bedrijven en ZZP-ers te vinden.

Personen zoeken op adres:
Typ het adres in bij 'Straat', en de woonplaats bij 'Plaats'. Een huisnummer is niet noodzakelijk. Je krijgt een lijst te zien van alle vermeldingen in deze straat.

Personen zoeken op naam en woonplaats:
Typ de achternaam in bij 'Naam', en de woonplaats bij 'Plaats'. Je krijgt een lijst met alle vermeldingen met deze achternaam. Zoeken op voornaam is niet zinvol, omdat de meeste mensen alleen vermeld worden met voorletters.

Eigenaar van een telefoonnummer zoeken:
Typ het nummer in bij 'Telefoonnummer'. Typ een streepje tussen het netnummer en het nummer, of tussen 06 en het nummer. Bijvoorbeeld: 010-123456. Er zijn zowel vaste als 06-nummers te vinden via de telefoongidsen. De 06-nummers zijn gewoonlijk zakelijke nummers (bedrijven).

Overlijdensbericht zoeken

Mensenlinq
Database met overlijdensberichten die geplaatst zijn in Nederlandse dag- en weekbladen. Er zijn rouwadvertenties te vinden vanaf 1970, maar de meeste berichten zijn van na 2006. Je kunt o.a. zoeken op naam, plaats en jaartal van overlijden.

Inmemoriam
Op deze website worden overlijdensberichten doorgeplaatst vanuit de Belgische kranten van Mediahuis. Ook zijn er online rouwberichten en herinneringen te vinden. Er kan worden gezocht op o.a. naam, plaats en overlijdensdatum.

Centrum voor Familiegeschiedenis
Gegevens over mensen die overleden zijn kunnen - tegen betaling - worden opgevraagd bij het Centrum voor Familiegeschiedenis (CBG). Deze dienst beheert het Nationaal Register Overledenen (NRO), met persoonsgegevens van overleden inwoners van Nederland vanaf 1939. Een uittreksel uit dit register bevat gewoonlijk de personalia van de persoon, de namen van de ouders, en gegevens over huwelijk(en), partner(s) en kinderen.