Vliegtickets zoeken

vliegtickets vergelijken
Goedkope vliegtickets zoeken? De beste prijsvergelijkers verkopen zelf geen vliegtickets maar bieden slimme zoekresultaten: bijvoorbeeld voor goedkope vluchten naar 'overal', zonder bestemming of datum, waarbij je op prijs zoekt.

Vliegtickets zoeken zonder bestemming of datum

Qfly alternatief?
Qfly was een handige Nederlandse zoekmachine voor vliegtickets met een willekeurige bestemming. Helaas werkt deze website niet meer. Deze websites zijn een goed alternatief voor goedkope vliegtickets 'maakt niet uit waarheen': Adioso, Momondo en Skyscanner.

Momondo
Vergelijkingswebsite voor vliegtickets met duidelijke resultaten, waarin ook vluchten van low-cost luchtvaartmaatschappijen zijn meegenoemen. Je kunt hier zoeken naar vluchten op datum zonder bestemming door alleen een vertrekvliegveld in te vullen, en de bestemming weg te laten: 'Maakt niet uit waarheen'. Ook in het Prijsoverzicht kun je gemakkelijk goedkope vluchten vinden, doordat je meteen ziet op welke dagen er voordelig kan worden gevlogen. Momondo verkoopt zelf geen vliegtickets, maar linkt door naar luchtvaartmaatschappijen en online ticketbureau's. Taal: Nederlands.

Skyscanner
Goede vergelijkingswebsite voor vliegtickets die overzichtelijke resultaten geeft. Ook de vluchten zien van Europese budgetmaatschappijen, zoals EasyJet, Flybe, Ryanair en Vueling worden hierbij vermeld. Op Skyscanner snel goedkope vluchten op prijs zoeken, met bestemming 'maakt niet uit'? Vul Overal in als bestemming, en klik op Kaart. Je ziet dan direct een wereldoverzicht met vanaf-prijzen.
Om vliegtickets te zoeken op datum ipv bestemming kun je klikken op de hele maand, of hele jaar. Er wordt dan een overzicht getoond van de prijzen in die periode. Skyscanner verkoopt zelf geen vliegtickets, maar linkt door naar luchtvaartmaatschappijen en andere aanbieders van vluchten.
Taal: Nederlands.

Vergelijkswebsites voor vliegtickets

Kijk voor inspiratie en praktische reisinformatie op: De beste reisapps
Voor duurzaam reizen: CO2 compensatie

Google Flight
Ook met Google kun je snel goedkope vluchten vergelijken, zonder de zoekmachine te verlaten. De kortste en goedkoopste vliegtickets - ook van budgetmaatschapijen - worden meteen getoond, en je kunt doorklikken naar meer resultaten. Voor het boeken van tickets wordt je doorgelinkt naar de luchtvaartmaatschappij. Google Flight houdt voortdurend de vluchttarieven in de gaten, en geeft aan of deze waarschijnlijk binnenkort gaan stijgen.
Taal: Nederlands.

Jetradar
Snelle vergelijkingswebsite die inzicht geeft in de goedkoopste tarieven op andere reiswebsites, voor vluchten bij reguliere en budget luchtvaartmaatschappijen. De website biedt alleen een lijst met resultaten, die doorlinken naar luchtvaartmaatschappijen en online ticketbureau's. Let op: Jetradar vult je zoekopdracht ook direct in bij TripAdvisor, Skyscanner en Trivago. Als je dit niet wil moet je onder de zoekbalk de vinkjes weghalen.
Taal: Nederlands.

Kayak
Prima vergelijkingswebsite die honderden reissites doorzoekt, met overzichtelijke resultaten en zoekmogelijkheden. Er wordt alleen vergeleken: voor het boeken wordt je doorgelinkt naar de aanbieder van je keuze. Kayak biedt ook een advies over de prijsontwikkeling in de komende week. Als je een Prijs alert aanmaakt wordt je per mail op de hoogte gehouden van de tarieven. Naast de website is Kayak beschikbaar als app voor iOS en Android.
Taal: Nederlands.

VliegenNaar
VliegenNaar is vooral gericht op het spotten van de goedkoopste aanbiedingen bij luchtvaartmaatschappijen en vergelijkingswebsites. Voor de reisdetails wordt veelal doorverwezen naar de betreffende websites. Via e-mail kun je je op de hoogte laten brengen van toekomstige aanbiedingen. VliegenNaar checkt aanbiedingen met een testteam en toont ook reisalternatieven per trein, bus, ferry of pakketreis als deze voordeliger uitpakken.
Taal: Nederlands.