Online logo maken

online logo maken
Een overzicht van de handigste hulpmiddelen bij het maken van een logo, zoals online logo generatoren, gratis logo sjablonen en voorbeelden. En een online marktplaats voor grafisch ontwerpers, waar je online een logo kunt laten ontwerpen.Logo generatoren

Kijk voor het ontwerpen van een logo met Inkscape op: Zelf een logo ontwerpen

Een automatisch gegeneerd logo. Is dat bruikbaar?

De voordelen van het gebruik van een logo generator zijn niet moeilijk te raden: je hebt direct een logo, tegen lage kosten. Een uitkomst dus voor kleine bedrijven of clubs die niet over de middelen beschikken om een ​​ontwerper in te huren.

Logo's die door een generator worden geproduceerd zijn gebaseerd op sjablonen en algoritmes, en kunnen daardoor minder persoonlijk en origineel overkomen. De kans is groter dat het logo lijkt op de logo's van anderen. Daardoor valt je logo misschien niet op tussen andere logo's, en blijft het minder goed hangen bij het publiek.

Een ander nadeel is dat het niet zo eenvoudig is om een goed logo te kiezen. Als je een ontwerper inschakelt zal deze - als het goed is - beginnen met het inwinnen van informatie. Over de doelgroep, de branche, de marketingdoelstellingen, de concurrentie en de sfeer van het bedrijf. Dat wordt meegenomen in de logo voorstellen. Wanneer je gebruik maakt van een logo generator ben je geheel zelf verantwoordelijk voor het maken van keuzes. Dat kan ertoe leiden dat je een logo kiest dat niet goed bij je merkidentiteit of waarden past.

Kortom, het kan handig zijn om gebruik te maken van logo generatoren, al dan niet gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI). Wanneer je meteen aan de slag wilt, of geen budget kan vrijmaken. Bijvoorbeeld voor een blog, een projectwebsite of voor het uitwerken van ideeën. Maar voor een professioneel resultaat is het aan te raden om een ontwerper in te huren.

Looka
Na het beantwoorden van enkele vragen - zoals bedrijfsnaam, branche, kleurenschema en stijlvoorkeuren - genereert Looka een aantal logo's. Om unieke en gepersonaliseerde logo's te creëren wordt hierbij gebruik gemaakt van AI. Na het maken van een keuze kun je snel door reeksen varianten bladeren. Klik hiervoor op de opties in het menu aan de linkerkant (zoals Layout en Palette).
Taal: Engels.
Kosten: vanaf 20 euro.

LogoAI
In enkele klikken - zonder veel vragen te stellen - produceert deze website een reeks voorbeeldlogo's. De ontwerpen worden geproduceerd door AI. Door op Edit te klikken en daarna op Symbols, Layout, Fonts of Colors krijg je reeksen varianten te zien. Hierop kun je gemakkelijk verder borduren, tot je een ontwerp tegenkomt dat je aanspreekt.
Taal: Engels.
Kosten: vanaf 29 euro.

Wix Logo Maker
De websitemaker Wix heeft ook een online logomaker, die gebruik van AI-technologie. Deze generator presenteert na enkele vragen een aantal eigentijdse logo ideeën, die verder kunnen worden verfijnd en aangepast met andere kleuren, symbolen en lettertypes. Je kunt ook zelf geuploade afbeeldingen toevoegen. Het logo kan los worden aangeschaft, of in combinatie met een website.
Taal: Nederlands.
Kosten: vanaf 20 euro.

Gratis logo's

LogoInstant
Gratis logo's voor doe-het-zelvers: een kleine collectie van moderne logo's die gratis gedownload kunnen worden als Photoshop of Illustrator bestand. Je mag de bestanden bewerken om een eigen logo te maken, en gebruiken zonder voorwaarden.

Logodust
Op Logodust worden ongebruikte logo-ontwerpen geplaatst door ontwerpbureau FairPixels. Je kunt deze gratis downloaden (SVG-bestand) en zonder voorwaarden bewerken om een eigen logo te maken. Er is een nieuwsbrief om wekelijks op de hoogte te worden gehouden van nieuwe beschikbare logo's.

Logo ontwerpers marktplaats

Fiverr | Fiverr (iOS) | Fiverr (Android)
Fiverr is een marktplaats voor freelancers waar je in contact kunt te komen met logo ontwerpers. Er bieden zich duizenden grafisch ontwerpers aan uit de hele wereld, die logo's produceren op basis van de informatie die je aanlevert. Je kunt een kant-en-klaar pakket bestellen (gig) of contact opnemen via een e-mail.
Taal: Engels.
Kosten: Vanaf 5 euro, maar voor het verkrijgen van meerdere voorstellen, aanpassingen en een complete set bestanden moet uiteraard meer worden betaald. Fiverr is Engelstalig.

Logo inspiratie

LaLogotheque
Voorbeelden van logo's om inspiratie op te doen: LaLogotheque is een online archief met ruim 10.000 logo's van bedrijven, merken en films. Alle bestanden zijn gratis te downloaden als vector bestand.

LogoLounge Trend reports
Artikelen over actuele trends in logo ontwerp waarbij de kleuren, vormen en technieken van de afgelopen tijd worden toegelicht. Engelstalig.

Logopond | Logospire
Om inspiratie op te doen voor het (laten) ontwerpen van een logo: websites met goede voorbeelden van professionele logo's en huisstijlen.

Domeinnamen zoeken

Domeinnaam al bezet? Deze websites helpen bij het vinden van alternatieven.

Gratis websites

De beste website-builders voor een blog, site of online dagboek.

QR-code met vCard

Maak een QR-code met een digitaal visitekaartje.

Website voorbeelden

Inspiratie voor webontwerpers: voorbeelden van mooie, originele en innovatieve designs.

Sollicitatiebrief maken met AI

Zo gebruik je ChatGPT als hulpmiddel bij het schrijven.

Online agenda

Met een online agenda heb je overal je afspraken bij de hand, op computer en mobiel.

Presentaties maken

De beste programma's voor online presentaties. Gratis en compatibel met PowerPoint.

Apps maken

Zonder programmeren een app maken? Deze programma's maken het mogelijk.

Portfolio websites

Een portfolio op internet is een must voor creatieven en brengt het publiek naar je toe.

BTW berekenen

Snelle calculators voor het berekenen en terugrekenen van BTW.

Invulbare PDF maken

Maak een bewerkbaar PDF-invulformulier.

Online enquête maken

Zo maak je een digitale vragenlijst met Google Formulieren.

Documenten scannen

Papieren inscannen met een app op je telefoon.
Zo werkt het.

Speciale tekens typen

Met de juiste toetsenbord instelling typ je moeiteloos een é of ó.

Gratis tekstverwerkers

Overzicht van de beste software voor het schrijven van tekst.

Online timers

Handige stopwatches, interval timers, zandlopers en time timer tools.

Tekst uit een foto halen

Tekstherkenning met Google en Apple: zo werkt het.

PDF anonimiseren

Persoonlijke gegevens in een PDF zwart maken.

Tekst scannen met OCR

Overzicht van de beste software voor tekstherkenning.

Vertaalmachines

Teksten in alle wereldtalen worden leesbaar via online vertaalmachines.

PDF maken

Een PDF maken zonder aparte PDF-software: zo doe je dat.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy