Menstruatie en vruchtbaarheids apps

ovulatie appsMenstruatiekalenders en ovulatie calculators zijn handige apps om de vrouwelijke cyclus te volgen. Deze apps geven een melding als de menstruatie komt, en berekenen meestal ook de vruchtbare dagen. Let op: de berekeningen zijn niet 100% betrouwbaar.

Of je nu bezig bent om zwanger te worden, dit juist wilt voorkomen of wilt weten of de menopauze nadert: inzicht in de menstruatiecyclus kan heel handig zijn. Er zijn allerlei menstruatie- en vruchtbaarheidsapps op de markt die hierbij helpen. De meeste apps bieden een menstruatiekalender en een ovulatie calculator die berekent wanneer de ovulatie is en je je vruchtbare periode hebt (ook wel fertile window genoemd), zodat je hier rekening mee kunt houden.


Niet 100% betrouwbaar
Een kanttekening die hierbij geplaatst moet worden, is dat uit onderzoek blijkt dat de berekeningen van apps niet altijd juist zijn. Vruchtbaarheidsapps zijn een handig hulpmiddel, maar gebruik ze nóóit als vervanging van anticonceptie, en vertrouw er niet volledig op wanneer je zwanger probeert te worden. Om te peilen wanneer je ovuleert kun je het beste naast een app ook nog een ander middel gebruiken, zoals een thermometer of een ovulatietest. Dit soort hulpmiddelen zijn verkrijgbaar via apotheken en drogisterijen.

Cyclus apps

Clue
Clue is een uitgebreide app die je kunt gebruiken voor alles wat met menstruatie en vruchtbaarheid te maken heeft. Je cyclus en meest vruchtbare dagen worden overzichtelijk weergegeven in een afbeelding van een cirkel, waarin je menstruatie en meest vruchtbare dagen in rood en blauw staan aangegeven. Je kunt dit ook laten weergeven in de vorm van een kalender. Verder kun je de app gebruiken om allerlei gezondheidsfeiten bij te houden en om jezelf reminders te sturen, bijvoorbeeld wanneer je je pil moet innemen of wanneer je ongesteld moet worden. Let op: wanneer je een Clue-account aanmaakt, worden je gegevens anoniem gebruikt voor onderzoek. Je kunt de app ook zonder account gebruiken, dan gebeurt dit uiteraard niet. Je moet dan wel zelf zorgen voor een back-up van je gegevens.
Platform: iOS en Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Cyclus Kalender Android | iOS
Met de speels vormgegeven app Cyclus Kalender kun je je menstruatie bijhouden en op die manier voorspellen wanneer je meest vruchtbare dagen zijn. Wanneer je invult hoe lang je cyclus gemiddeld is, hoeveel dagen je menstruatie duurt en wanneer de eerste dag van je laatste menstruatie was, doet deze menstruatiekalender de rest. Ook kun je bijhouden wanneer je seks hebt gehad, welke symptomen je ervaart en wat je stemming is. Deze app bewaart je gegevens niet op internet, maar op je eigen toestel. Tip: stel deze app in op Engels, want de Nederlandse versie is nogal krom vertaald.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands (slecht vertaald), Engels en andere talen.
Gratis: Ja, met reclame. Er is ook een betaalde versie zonder reclame verkrijgbaar.

Glow
Glow is een zeer uitgebreide vruchtbaarheidsapp voor zowel vrouwen als mannen. Je kunt de app gebruiken wanneer je anticonceptie gebruikt, wanneer je probeert zwanger te raken en wanneer je met vruchtbaarheidsbehandelingen bezig bent. Deze status kun je gemakkelijk wijzigen. Je kunt ontzettend veel informatie invoeren, variërend van je laatste menstruatie, details over je gezondheid en details over je seksleven. Hoe meer informatie je invoert, hoe nauwkeuriger de app kan berekenen hoe vruchtbaar je op dat moment bent. Ook kun je reminders voor jezelf instellen, bijvoorbeeld om je borsten te onderzoeken of om je temperatuur op te nemen. Glow werkt samen met Google Fit. Let op: je moet een account aanmaken of gebruik maken van je Google-account. Je stemt er op die manier mee in dat Glow je gegevens kan gebruiken voor marketingdoeleinden.
Platform: iOS en Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja, een betaalde versie met extra opties is beschikbaar.

Ovia Fertility
Ovia Fertility is een 'zwanger worden' app: hiermee kun je gedetailleerd bijhouden wat er allemaal gebeurt in je lichaam. De app voorspelt wanneer je meest vruchtbare dagen zijn en geeft advies: 'have sex today, you're fertile!'. Ook kun je een heleboel gegevens bijhouden, zoals de conditie van je afscheiding, je stemming, eventuele symptomen, je gewicht, je temperatuur, hoeveel je hebt geslapen, wat je hebt gegeten… Je kunt je lichamelijke toestand zo gedetailleerd loggen als je maar wilt. Daarnaast geeft de app tips en informatie over vruchtbaarheid, gebaseerd op de gegevens die je hebt ingevoerd. Je gegevens kunnen anoniem gebruikt worden voor onderzoek of voor gepersonaliseerde advertenties.
Platform: iOS en Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Spot On - A Period Tracker
Spot On is een slimme app die zich niet richt op zwanger worden, maar juist op het voorkomen van een zwangerschap. Wanneer je begint, vul je in welke vorm van anticonceptie je gebruikt. Je kunt dan een eenmalige of een herhaalde reminder instellen. Ook kun je de app gebruiken om je stemming, lichamelijke symptomen, seks en menstruatie bij te houden. De app houdt je ingevoerde gegevens bij in het statistieken-scherm, zodat je op den duur bepaalde patronen kunt ontdekken. Spot On biedt ook goede informatie over menstruatie en anticonceptie. Deze app is een uitgave van de Amerikaanse nonprofit organisatie Planned Parenthood. De gegevens die je invult in de app worden niet opgeslagen op internet, maar uitsluitend op je toestel.
Platform: iOS en Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

WomanLog
WomanLog is een overzichtelijke en uitgebreide app die je kunt gebruiken om bij te houden hoe het met je gezondheid gesteld is, of je nu probeert in verwachting te raken of niet. Net als bij andere cycluskalenders kun je een grote hoeveelheid gegevens invoeren, variërend van menstruatiedata, het gebruik van anticonceptie, allerlei symptomen en je stemming. Alle gegevens worden door middel van icoontjes overzichtelijk weergegeven in de kalender. De gegevens die je invult in de app worden niet opgeslagen op internet, maar op je eigen toestel.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands of Engels.
Gratis: Ja, een betaalde versie met meer opties en zonder reclame is verkrijgbaar.
Zwangerschaps apps

Ben je zwanger? Volg de veranderingen in je lichaam met een app.

Minder suiker apps

Suikerteller apps en websites voor een gezonde levensstijl met minder suiker.

Online gezondheidstesten

Goede online zelftesten voor je oren, ogen, mentale gezondheid en gezondheidsrisico's.

Yoga apps

De beste apps om thuis yoga oefeningen te doen.

Medische ID

Zo zet je een medische ID of ICE op je startscherm.

Gezonde leefomgeving

Apps voor lucht- en waterkwaliteit, pollen, zonkracht en geluidsoverlast.

EHBO apps

Onmisbaar op elke telefoon: een app voor noodgevallen.

Gezonde recepten apps

Op dieet? De beste apps en sites voor gezonde recepten.

Medische websites

Overzicht van betrouwbare websites over gezondheid, ziektes en zorg.

Gezond achter de computer

Alles wat je moet weten om gezond te blijven bij zittend werk.

Fitness apps

De beste apps om in vorm te komen, en te blijven.

Dieet apps en calorietellers

Hulp nodig bij afvallen? Deze apps tellen calorieën en monitoren je gewicht.

Meditatie apps

De beste meditatie apps voor rust en ruimte in het hoofd.

Stoppen met roken

Apps en zelfhulpprogramma's vergroten de kans dat een stoppoging slaagt.

Geheugentraining

Train je geheugen met spelletjes, denktesten en flashcards.

Ecologische voetafdruk

Met zijn allen verbruiken we meer dan de aarde aankan.

Eerlijke kleding

Apps en sites voor fair fashion en tweedehands kleding.

Kringloop apps

De kortste weg naar kringloopwinkels en de juiste bak voor je afval.

Kapotte spullen repareren

Kapotte spullen weggooien? Dacht het niet. Repareren!

Oude telefoon inleveren

Oude telefoon in de la? Stuur hem op naar een goed doel.

Wandel apps

Meer genieten van landschap, flora en fauna met gratis wandel apps.

Fiets apps

De beste tools voor sportieve en recreatieve fietsers: routeplanners en activity trackers.

Vakantie woningruil

Via online marktplaatsen zijn wereldwijd mensen te vinden die tijdelijk hun huis willen ruilen.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy