Kringloop apps

kringloop appMet zijn allen minder nieuwe spullen kopen is goed voor de planeet. Jouw oude spullen kunnen voor iemand anders nog bruikbaar zijn, of bevatten waardevolle grondstoffen. Recyclen dus! Via deze kringloop apps en websites vind je kringloopwinkels, weggeef platforms en de juiste bak voor je afval.

Afvalscheiding

Afvalscheidingswijzer | Afvalscheidingswijzer (iOS) | Afvalscheidingswijzer (Android)
Waar lever je een kapotte spaarlamp in? De afvalscheidingswijzer geeft aan waar je verschillende soorten afval en spullen kunt deponeren, van frituurolie tot koelkast. Na het intypen van je afval krijg je direct te zien waar het thuis hoort. Zo kom je te weten dat een vette pizzadoos niet bij het oudpapier mag, en een drinkglas niet in de glasbak.
Platform: Online, iOS en Android.

Gratis spullen

Gratisaftehalen.nl
Heb je spullen die je wilt weggeven aan iemand die het goed kan gebruiken, dan kun je op Gratisaftehalen.nl een advertentie plaatsen. Ook kun je natuurlijk zelf zoeken naar gratis tweedehands artikelen. Je kunt zoeken op je postcode of op categorie.
Platform: Online.

Gratisoptehalen.nl
Gratisoptehalen.nl werkt in feite hetzelfde als Gratisaftehalen.nl: je plaatst een advertentie voor de spullen die mensen bij je mogen komen ophalen zonder dat daar een vergoeding tegenover staat. Ook kun je zelf zoeken naar tweedehands spullen bij jou in de buurt of in een bepaalde categorie. Gratisoptehalen.nl is ook actief op Facebook: voor elke provincie is er een Facebookpagina.
Platform: Online en Facebook.

Ik geef weg
In deze Facebookgroep kun je advertenties plaatsen voor de spullen die je gratis wegdoet. Alle leden van de groep kunnen hier vervolgens op reageren. Er is een algemene landelijke pagina en daarnaast ook een heleboel pagina's voor verschillende regio's in Nederland.
Platform: Online, via Facebook.

Kleding ruilen en doneren

Kijk voor tweedehands kleding apps op: Eerlijke kleding

Kledingbank.nl
Heb je gebruikte kleding die je wilt doneren, of wil je graag gebruik maken van de gedoneerde kleding van anderen? Deze website biedt een overzicht van alle kledingbanken in Nederland, gesorteerd per provincie en voorzien van alle beschikbare contactgegevens.
Platform: Online.

Krijgdekleertjes.nl
Krijgdekleertjes.nl is een community voor ouders die spullen met elkaar ruilen zonder winstoogmerk. De kleren die jouw kind niet meer past, kun je hier ruilen voor kleren in zijn of haar huidige maat. Ook vind je er zwangerschapskleding, speelgoed en boeken. Het ruilen werkt via een systeem met ruilpunten en strips, die je voor een paar euro per strip kunt kopen. Daarnaast betaal je alleen de verzendkosten als je een pakket van iemand krijgt.
Platform: Online.

Ecologische voetafdruk

Met zijn allen verbruiken we meer dan de aarde aankan.

Oude telefoon inleveren

Oude telefoon in de la? Stuur hem op naar een goed doel.

Eerlijke kleding

Apps en sites voor fair fashion en tweedehands kleding.

Kapotte spullen repareren

Kapotte spullen weggooien? Dacht het niet. Repareren!

Autodelen

Goed voor het milieu en voor de portemonnee. De beste websites voor carpoolers en deelauto's.

Printen in zwart-wit

Bespaar inkt door de printer op zwart-wit te zetten.

CO2 compensatie

Compenseer je CO2-uitstoot met een bijdrage aan duurzaamheidsprojecten.

Gezonde leefomgeving

Apps voor lucht- en waterkwaliteit, pollen, zonkracht en geluidsoverlast.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy