Zwangerschaps apps

zwangerschap appsZwangerschapsapps kunnen hulp en inzicht geven bij alles rond de zwangerschap, zoals het bijhouden van de baby groei in de buik, voeding (wat mag je niet eten als je zwanger bent, medische zaken, zwangerschapsdagboek en de leukste babynamen.

Wanneer je zwanger bent, verandert er een heleboel in je lichaam en in je leven. Je voelt dingen die je niet eerder hebt gevoeld, moet rekening houden met dingen die je niet meer mag eten, en er moet natuurlijk van alles worden voorbereid voor de komst van de baby. Om het overzicht te houden, kan het handig zijn om gebruik te maken van verschillende zwangerschaps-apps.


Er zijn zeer verschillende apps die op hun eigen manier behulpzaam kunnen zijn tijdens de zwangerschap: apps voor leuke babynamen, apps die je helpen om alle symptomen en veranderingen in je lichaam bij te houden en groei apps die inzicht bieden in de ontwikkeling van het kindje in je buik. Er is zelfs een app die je door het eerste stadium van de bevalling heen loodst. Eén ding hebben alle apps gemeen: ze bieden inzicht en overzicht, waardoor je je zwangerschap extra bewust kunt meemaken.

Babynamen apps

Kinder iOS | Android
Kinder is een simpele app met dezelfde werkwijze als de app Tinder: je krijgt steeds één babynaam in beeld en veegt naar rechts om deze te bewaren of naar links om deze af te keuren. De app werkt het best wanneer je partner deze ook installeert: je krijgt dan een melding wanneer jullie dezelfde naam leuk vinden. De app biedt de mogelijkheid om te selecteren op taal. Je kan dus 'Nederlands' aanzetten voor oerhollandse namen, maar ook leuke namen zoeken in andere talen.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands en andere talen.
Gratis: Ja.

Babynamen NL Android
Met deze eenvoudige app kun je een lijst bekijken met 25000 Nederlandse babynamen. Je kunt selecteren op meisjes- of jongensnamen en vervolgens de complete lijst met namen bekijken of alleen de meest populaire. Namen die jij leuk vindt kun je opslaan in een favorietenlijstje.
Platform: Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Bevallings app

Doula Bevallingscoach (Android) | Bevallingscoach (iOS)
Deze virtuele bevallingscoach staat je terzijde tijdens de eerste uren van je bevalling. De app is ontworpen en ingesproken door een Nederlandse verloskundige. Zij praat je rustig door je weeën heen en geeft aanwijzingen. Zo vertelt ze je hoe je tijdens de wee het best kunt ademen en helpt ze je te ontspannen als de wee weer voorbij is.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands, Engels en andere talen.
Gratis: Ja. Tegen betaling zijn extra functionaliteiten mogelijk, zoals begeleiding bij het puffen en weeënstatistieken.

Zwangerschaps apps

GroeiGids
De GroeiGids is een website waarop ouders terecht kunnen met allerlei vragen over de ontwikkeling van hun kind. Je kunt hier een online Groeipad aanmaken voor het bijhouden van de ontwikkelingen in je zwangerschap en daarna voor het bijhouden van de groei van je kind(eren). Ben je in verwachting, dan kun je je zwangerschap toevoegen door je uitgerekende datum en de eerste dag van je laatste menstruatie in te vullen. Vervolgens kun je gebeurtenissen, foto's en mijlpalen toevoegen (zoals: 'Eerste bewegingen gevoeld'). De mijlpalen kun je selecteren uit een lijst en zijn geordend aan de hand van de verschillende fasen van je zwangerschap. Zo weet je ook welke mijlpalen je binnenkort te wachten staan. Alle gebeurtenissen en mijlpalen komen op datum gesorteerd in een overzicht te staan. De gegevens die je invoert in de app worden opgeslagen in een beveiligde omgeving, en niet gedeeld met anderen.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Mijn Verloskundige
Mijn Verloskundige is een verzamelapp van verloskundigenpraktijken in heel Nederland. Volgens de website van Mijn Verloskundige is 90% van de praktijken in de app geregistreerd. Wanneer je jouw woonplaats invoert, krijg je een overzicht van de praktijken bij jou in de buurt. Via de praktijkpagina in de app kun je informatie vinden over de praktijk, contact opnemen en het laatste praktijknieuws lezen. Iedere praktijk heeft de mogelijkheid om haar pagina in de app naar eigen inzicht in te vullen met allerlei functionaliteiten. Daardoor is iedere praktijk weer anders en kun je alvast een beetje de sfeer proeven. De app biedt ook meer algemene informatie over de verschillende fasen van de zwangerschap.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

The Bump (iOS) | The Bump (Android)
Deze app hoort bij het online zwangerschapsmagazine en -community The Bump. Wanneer je je uitgerekende datum invult, zie je bovenaan je scherm hoe lang je baby is, verbeeld aan de hand van de groenten en fruit. In week 16 is je baby net zo lang als een avocado, in week 35 is je kindje net zo lang als een ananas, en tegen de tijd dat je kind formaat watermeloen heeft bereikt weet je dat je moet gaan bevallen. Je kunt handmatig door de weken heen scrollen en bij elk plaatje krijg je informatie over wat de baby in je buik op dit moment allemaal al kan. Ook kun je via de app artikelen op TheBump.com lezen. Verder kun je een profiel aanmaken en op het forum kletsen met andere zwangere vrouwen (veelal Amerikaans).
Platform: iOS en Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

WomanLog Pregnancy (iOS) | WomanLog Pregnancy (Android)
WomanLog is een zwangerschapsdagboek om per dag je zwangerschap bij te houden. Je kunt je buikomtrek en gewicht bijhouden, en zwangerschapssymptomen waarbij je kunt kiezen uit een omvangrijke lijst. Bij elk symptoom kun je aangeven in welke mate je hier last van hebt. Ook je humeur en temperatuur kun je volgen met de app. De gegevens die je invult in de app worden niet opgeslagen op internet, maar uitsluitend op je eigen toestel.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands, Engels en andere talen.
Gratis: Ja. Er is ook een betaalde versie met meer functionaliteiten en zonder reclame.

ZwangerHap
ZwangerHap is een app van het Voedingscentrum waarmee je gemakkelijk informatie kunt vinden over gezonde voeding en de gezondheid van je kind. Je ziet snel wat je wel en beter niet kunt eten tijdens de zwangerschap, je kunt volgen hoe de baby van week tot week groeit in de buik, en krijgt tips over wat je kunt eten bij zwangerschapskwaaltjes. Ook krijg je een melding als er een ziekmakende bacterie in een product is gevonden. De informatie staat gesorteerd op categorie en de app heeft ook een zoekfunctie.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

ZwApp
ZwApp is een betrouwbare zwangerschapsapp die is ontwikkeld door verloskundigen. Wanneer je de app voor het eerst start, vul je een vragenlijst in over je zwangerschap en je medische situatie. De informatie die je invult is bepalend voor je verdere pad. Dit loopt van het begin van je zwangerschap tot tien dagen na de bevalling. De app zorgt ervoor dat jij op de juiste momenten informatie krijgt die past bij jouw situatie. Ook kun je de app gebruiken om een zwangerschapsdagboek bij te houden, foto's te uploaden, je gewicht, bloeddruk en humeur te monitoren en afspraken te noteren. Alle gegevens die je in de app invult blijven daar: ze worden niet opgeslagen op internet. ZwApp beschikt ook over een uitgebreide bibliotheek met artikelen over alles wat met zwangerschap te maken heeft, bijvoorbeeld wat je niet mag eten als je zwanger bent.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.
Baby apps

De beste baby apps voor het bijhouden van voeding, groei en ontwikkeling.

Gezonde recepten apps

Op dieet? De beste apps en sites voor gezonde recepten.

Yoga apps

De beste apps om thuis yoga oefeningen te doen.

Minder alcohol drinken

Apps en online zelfhulpprogramma's bieden ondersteuning.

Medische ID

Zo zet je een medische ID of ICE op je startscherm.

Gezonde leefomgeving

Apps voor lucht- en waterkwaliteit, pollen, zonkracht en geluidsoverlast.

EHBO apps

Onmisbaar op elke telefoon: een app voor noodgevallen.

Meditatie apps

De beste meditatie apps voor rust en ruimte in het hoofd.

Slaap apps

Alles over slaapcyclus trackers, powernap apps en nachtmodus.

Stoppen met roken

Apps en zelfhulpprogramma's vergroten de kans dat een stoppoging slaagt.

Minder suiker apps

Suikerteller apps en websites voor een gezonde levensstijl met minder suiker.

Wandel apps

Meer genieten van landschap, flora en fauna met gratis wandel apps.

Online foto albums

De beste online albums bieden een fraaie presentatie van je foto's, en veel opslagruimte.

Medische websites

Overzicht van betrouwbare websites over gezondheid, ziektes en zorg.

Geheugentraining

Train je geheugen met spelletjes, denktesten en flashcards.

Colleges online

De beste webadressen voor colleges, lezingen en academische cursussen op internet.

Podcast voor beginners

Handig voor onderweg: luisteren naar audio programma's op je mobiel.

Gratis piano leren spelen

Met deze apps en websites komt de virtuele pianoleraar bij je thuis.

Printen in zwart-wit

Bespaar inkt door de printer op zwart-wit te zetten.

CO2 compensatie

Compenseer je CO2-uitstoot met een bijdrage aan duurzaamheidsprojecten.

Vakantie woningruil

Via online marktplaatsen zijn wereldwijd mensen te vinden die tijdelijk hun huis willen ruilen.

Autodelen

Goed voor het milieu en voor de portemonnee. De beste websites voor carpoolers en deelauto's.

Fitness apps

De beste apps om in vorm te komen, en te blijven.

Dieet apps en calorietellers

Hulp nodig bij afvallen? Deze apps tellen calorieën en monitoren je gewicht.

Online gezondheidstesten

Goede online zelftesten voor je oren, ogen, mentale gezondheid en gezondheidsrisico's.

Fiets apps

De beste tools voor sportieve en recreatieve fietsers: routeplanners en activity trackers.

Gezond achter de computer

Alles wat je moet weten om gezond te blijven bij zittend werk.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy