Stoppen met roken

stoppen met roken apps
Bij stoppen met roken is het belangrijk om gemotiveerd te blijven. Deze websites en apps vergroten de kans dat een stoppoging slaagt, door - bijvoorbeeld - dagelijkse ondersteuning te bieden, of samen te stoppen met anderen.Wil je stoppen met roken? Of dit nu je eerste poging is of de zoveelste van een lange reeks, één ding is heel belangrijk: zorgen dat je gemotiveerd blijft. Dit kun je doen op de manier die voor jou het beste werkt, zoals nauwkeurig je vooruitgang bijhouden, er een spelletje van maken waarmee je kleine prijsjes kunt verdienen of samen met anderen stoppen. Welke aanpak je ook kiest, er zijn allerlei websites en apps die je kunnen ondersteunen bij stoppen met roken.

Stoppen-met-roken apps

Quit Now (iOS) | Quit Now (Android)
Met de app Quit Now kun je je stoppoging op de voet volgen. Als je je stopmoment invoert, houdt de app precies voor je bij hoeveel dagen, uren en minuten je nu gestopt bent met roken. Ook krijg je een teller te zien met de sigaretten je inmiddels hebt vermeden en hoeveel geld en tijd je inmiddels hebt bespaard. Dagelijks kun je grappige 'mijlpalen' verdienen, zoals: tien niet-gerookte sigaretten, of tien euro besparen door geen sigaretten te kopen. De mijlpalen stoppen bij twee weken niet roken; als je er nog meer wilt verdienen moet je de betaalde versie kopen. De app houdt ook bij welke gezondheidsvoordelen voor je in het verschiet liggen.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Een betaalde versie zonder advertenties en met meer mogelijkheden is verkrijgbaar.

Quit Smoking Buddy (iOS) | Quit Smoking Buddy (Android)
De jeugdig uitziende app Quit Smoking Buddy is jouw digitale coach wanneer je probeert te stoppen met roken. Als je dat wilt, kun je dagelijks pushberichten van de coach ontvangen met tips om het stoppen gemakkelijker te maken. Aan de hand van je stopdatum houdt de app bij hoe lang je inmiddels bent gestopt en welke mijlpalen en gezondheidsvoordelen je inmiddels hebt behaald. Als je de gratis versie hebt, is dit allemaal wel wat beperkt.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Een betaalde versie zonder advertenties en met meer te behalen prestaties en doelen is verkrijgbaar.

Stopstone
De app Stopstone is ontwikkeld in opdracht van het Trimbos Instituut. De app is erop gericht om jongeren en jongvolwassenen te helpen bij het stoppen met roken. Bij het starten de app kun je een aantal 'motivators' kiezen: schermvullende afbeeldingen voorzien van kreten als: 'Geen sigaretten meer kopen = geld voor een mooie vakantie' of 'Sigaretten en sport, geen dynamisch duo'. Je kunt ook zelf een motivator ontwerpen. Als je het even moeilijk hebt, kun je in de app op de rode knop drukken om je motivators te bekijken of een korte peptalk te lezen. Als je wilt, kan de app je ook motiverende pushberichten sturen.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Online zelfhulp programma's

Rokendebaas.nl
Roken de Baas biedt een online behandeltraject waarbij je persoonlijk wordt begeleid door professionals uit de verslavingszorg. Je kunt kiezen uit twee programma's: een intensief programma of een kort programma. Je hebt regelmatig contact met je behandelaar en krijgt persoonlijke adviezen en huiswerkopdrachten. Zo leer je stap voor stap je gewoonten te veranderen. Er is ook een forum waar je ervaringen kunt uitwisselen met lotgenoten. Het programma is gericht op mensen die hun rookverslaving serieus willen aanpakken en bereid zijn hier ook voor te betalen.
Taal: Nederlands.
Gratis: Nee, maar een deel van de kosten voor de behandeling kan in veel gevallen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Neem hiervoor contact op met je verzekering.

DeStopsite.nl
De Stopsite biedt een gratis cursus stoppen met roken. De cursus bestaat uit drie delen: voorbereiding, stopdatum en volhouden. Je kunt je ook aanmelden als je al gestopt bent; je komt dan direct in de volhoudfase terecht. De cursus maakt gebruik van enkele persoonlijke gegevens die je invult bij je aanmelding om je advies op maat te kunnen geven. Ook krijg je opdrachten die je helpen bij het stoppen. Daarnaast kun je een stopmeter downloaden die je op je taakbalk kunt installeren, waarmee je onder andere kunt bijhouden hoeveel geld je al hebt bespaard. Je krijgt toegang tot het cursistenforum en kun je een weblog bijhouden. De cursus is ontwikkeld door STIVORO en wordt nu beheerd door stichting Luchtsignaal.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

ZelfhulpTabak.nl
Zelfhulp Tabak is het programma van verslavingsexpert Jellinek, speciaal toegesneden op het stoppen met roken. Het programma is uitgebreid en gericht op een serieuze, grondige aanpak van het rookprobleem. Wanneer je je aanmeldt op de site, kun je kiezen of je geleidelijk wilt stoppen met roken, of in één keer. Je programma wordt hier dan op aangepast. Via je eigen 'dashboard' krijg je wekelijks opdrachten die je moet uitvoeren. Ook moet je dagelijks aangeven hoeveel trek je hebt in een sigaret, en hoeveel je hebt gerookt. Via een forum kun je in contact komen met medestoppers en je kunt een persoonlijk dagboek bijhouden.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Stoptober

Stoptober.nl
Achtentwintig dagen lang samen met anderen stoppen met roken: dat is Stoptober. Elk jaar begint deze Nederlandse landelijke stoppoging op 1 oktober. Wanneer je je inschrijft op de website van Stoptober, krijg je een persoonlijke code waarmee je de Stoptober app kunt downloaden. Via de app ontvang je tips en aanmoediging, maar ook leuke dingen ter afleiding. Stoptober is echt een landelijk evenement; de media besteden er aandacht aan, stoppers worden aangemoedigd om actief te zijn op social media en er zijn speciale Stoptober-vloggers die hun ervaringen online delen. Er is zelfs een Stoptober-camper die vanaf september het land door rijdt en waar je deskundigen en medestoppers kunt ontmoeten. Stoptober is een initiatief van o.a. het KWF en de Hartstichting.
Platform: iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Meditatie apps

De beste meditatie apps voor rust en ruimte in het hoofd.

Online takenlijsten

Met deze apps voor to do lijstjes krijg je meer werk gedaan.

Gezonde leefomgeving

Apps voor lucht- en waterkwaliteit, pollen, zonkracht en geluidsoverlast.

Stappentellers

Slimme apps stimuleren je om meer in beweging te komen.

Medische websites

Overzicht van betrouwbare websites over gezondheid, ziektes en zorg.

Gezonde recepten apps

Op dieet? De beste apps en sites voor gezonde recepten.

Medische ID

Zo zet je een medische ID of ICE op je startscherm.

EHBO apps

Onmisbaar op elke telefoon: een app voor noodgevallen.

Mensen zoeken op internet

Er zijn zoekmachines voor klasgenoten, familieleden en telefoonnummers.

Mensen zoeken op Facebook

Tips om personen te vinden op naam, woonplaats of school.

Zwangerschaps apps

Ben je zwanger? Volg de veranderingen in je lichaam met een app.

QR-code met vCard

Maak een QR-code met een digitaal visitekaartje.

Geheugentraining

Train je geheugen met spelletjes, denktesten en flashcards.

Fitness apps

De beste apps om in vorm te komen, en te blijven.

Slaap apps

Alles over slaapcyclus trackers, powernap apps en nachtmodus.

Minder alcohol drinken

Apps en online zelfhulpprogramma's bieden ondersteuning.

Fiets apps

De beste apps voor sportieve en recreatieve fietsers: knooppunten, routes en kilometers.

Gezond achter de computer

Alles wat je moet weten om gezond te blijven bij zittend werk.

Baby apps

De beste baby apps voor het bijhouden van voeding, groei en ontwikkeling.

Minder suiker apps

Suikerteller apps en websites voor een gezonde levensstijl met minder suiker.

Online gezondheidstesten

Goede online zelftesten voor je oren, ogen, mentale gezondheid en gezondheidsrisico's.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy