Woordspelletjes

woordspelletjes
Woordspelletjes zijn blijvend populair: overzicht van leuke websites voor cryptogram, woordzoeker en Lingo, en gratis Nederlandse en Engelse woordspelletjes apps zoals Bonza en Ruzzle.

Nederlandse woordspelletjes online

Dicteewoordenquiz
Quiz met 50 dicteewoorden van Onze Taal.

Jaspers cryptogrammensite
Op deze website zijn cryptogrammen en andere woordpuzzels te vinden, met hints en hulp bij het oplossen.

Lingo: eenvoudig lingo spel met woorden van drie of vier letters.

Mijn Woordenboek
Scrabble, woordzoeker, spelling spel, woorden maker en andere Nederlandse woordspelletjes.

Taaldrop
Herken de spelfout of grammaticafout in een zin. Deze dagelijkse taaltest maakt het je niet gemakkelijk, en is ook geschikt voor het onderwijs. Je kunt je aanmelden om de Taaldrop dagelijks per e-mail te ontvangen.

Woordentest
Test je woordenschat én lever een bijdrage aan een taalonderzoek van de Universiteit Gent. In ongeveer 5 minuten wordt gevraagd om 100 Nederlandse woorden en nep-woorden te herkennen. Daarna krijg je een schatting van het aantal Nederlandse woorden dat je kent.

Nederlandse woordspelletjes apps

Beter spellen (Android) | Beter spellen (iOS)
Dagelijkse spellingstest om je kennis van het Nederlands op peil te houden. Je kunt hieraan meedoen - na registratie - op drie niveau's. Op de bijbehorende website Beter spellen is een uitgebreider score-overzicht te vinden, waarbij je vergeleken wordt met andere deelnemers.
Platform: Online, Android, iOS.
Gratis: Ja.

Ruzzle (Android) | Ruzzle (iOS)
Ruzzle is een race tegen de klok: probeer in 2 minuten zo veel mogelijk woorden te maken uit 16 letters. Je kunt spelen tegen een vriend, of een willekeurige tegenstander.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja. Er is een Premium versis zonder reclame.

WordCrex (Android) | WordCrex (iOS)
Leuke Scrabble-variant waarbij je met dezelfde letters speelt als je tegenstander(s). Het woord met de hoogste waarde komt op het bord te staan, en bij een gelijk aantal punten wint de speler die het snelste heeft gezet. WordCrex is voor 2 tot 4 personen. De app houdt statistieken bij van de spellen, en je kunt ook de woorden inzien die de anderen hebben gezet.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja. Premium versis zonder reclame.

Wordfeud (Android) | Wordfeud (iOS)
Populaire Scrabble app waarbij het nooit moeilijk is om een tegenstander te vinden: je kunt spelen tegen een bekende, of tegen een onbekende tegenstander. Spelen kost niet veel tijd: je doet een zet wanneer het je uitkomt. Ook kun je meerdere spellen tegelijk spelen.
Platform: Android, iOS of Windows.
Gratis: Ja. Er is een Premium versis zonder reclame.

WordOn HD
Scrabble-variant waarin je snelle duels speelt tegen online tegenstanders. WordOn is zeer competitief, en heeft allerlei game-elementen om extra punten te scoren: als je het spel beter leert kennen kunt je je strategie sterk verbeteren.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja. Premium versis zonder reclame.

Woord Snack (iOS)
Woorden maken van losse letters: deze app moedigt je aan om je woordenschat te oefenen. Het is niet te bedoeling om zoveel mogelijk woorden te maken, maar om de juiste woorden te vinden. Gemakkelijk in het begin, moeilijk als de woorden langer worden, en zeer verslavend.
Platform: iOS.
Gratis: Ja. Premium versis zonder reclame.

Engelse woordspelletjes

Bonza (Android) | Bonza (iOS)
Mooie, originele woordpuzzels die een combinatie zijn van woordzoeker en legpuzzel. Bonza biedt dagelijks een nieuwe puzzel, en puzzelsets voor intensieve puzzelaars.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja. Tegen betaling zijn meer puzzels verkrijgbaar.

WordTris Scrabble
Tetris met woorden: maak zo snel mogelijk woorden met de gevallen letters en vergroot je Engelse woordenschat.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja.