Zelf uitgeven van ebooks

Wikipedia e-book makenManuscripten naar uitgevers sturen is iets uit de 20e eeuw. Iedereen kan nu gratis een boek publiceren op internet, en verkopen via webwinkels zoals Bol.com. Deze self publishing platforms richten zich ook op Nederland voor het zelf uitgeven van een ebook of papieren boek.

Self publishing platforms

Brave New Books
Dit is het self-publishing platform van Singel Uitgevers, Bol.com en Mybestseller.com. Schrijvers kunnen rechtstreeks en gratis een boek of e-book uitgeven en verkopen via de webshop. De publicatie van papieren boeken is on demand: de paperback wordt pas geprint als hij verkocht is. Eventuele opbrengsten worden gedeeld met Brave New Books, na aftrek van de (print)kosten. Brave New Books biedt tegen betaling ook diensten aan zoals redactie, ontwerp en promotie.
Diensten: self-publishing van boeken en e-books.
Taal: Nederlands.

Kobo Writing Life
Kobo Writing Life is de online uitgeverij van het online platform Kobo, dat bekend is van de Kobo-reader en de ebook-abonnementen. Via Kobo Writing Life kun je eenvoudig een e-book uitgeven en te koop aanbieden in de Kobo ebookstore, en zijn partners. De dienst is gratis, en de verkoopprijs stel je zelf vast. Voor royalties hanteert Kobo een 70% en een 45% tarief. In Euro geprijsde ebooks vallen onder het 70% tarief (voor prijzen die binnen de richtlijnen blijven).
Diensten: self-publishing van e-books.
Taal: Nederlands.

Lulu
Lulu is een internationale drukker en uitgever van papieren boeken en e-books. Je kunt hier tegen betaling een familieboek professioneel laten afdrukken, maar ook een roman laten uitgeven en aanbieden via de webwinkels van o.a. Amazon en Barnes & Noble. Je kunt ook gratis een e-book laten uitgeven. Bij verkoop van een boek of e-book ontvang je royalties, en gaat de rest van de opbrengst naar Lulu. Er zijn veel mogelijkheden voor het maken van papieren boeken qua formaat, omslag en papiersoort.
Diensten: print-on-demand, self-publishing van gedrukte boeken en e-books.
Taal: Engels.

Barnes & Noble Press
Barnes & Noble Press is het online uitgeefplatform van de gelijknamige uitgeverij, en maker van de e-reader Nook. Via Nook Press kun je een e-book gratis opmaken, uitgeven en te koop aanbieden in de Barnes & Noble webshop en via de Nook ereaders.
Diensten: Self-publishing van e-books.
Taal: Engels.

Kindle Direct Publishing
Dit is de online uitgeverij van webwinkel Amazon. Via Kindle Direct Publishing kun je eenvoudig zelf een e-book uitgeven en te koop aanbieden op Amazon. Deze dienst is gratis, en de verkoopprijs stel je zelf vast. Voor royalties hanteert Amazon een 70% en een 35% tarief. Nederland en België vallen onder het 70% tarief.
Diensten: self-publishing van e-books.
Taal: Nederlands.

Pumbo
Pumbo is een Nederlands selfpublishing platform dat van alle markten thuis is. Je kunt een papieren boek laten drukken, of (e)boeken uitgeven en verkopen via diverse online kanalen. Ebooks die via Pumbo worden uitgegeven kunnen worden aangeboden op Bol.com en/of Managementboek.nl, maar ook via een eigen website. Gedrukte boeken worden gedistribueerd via het Centraal Boekhuis. Er worden ook aanvullende diensten aangeboden zoals redactie, vormgeving en promotie.
Diensten: self-publishing van e-books.
Taal: Nederlands.
Boeken aanraders

Slimme algoritmes geven boekentips op basis van je smaak.

Gratis boeken online

Digitale boeken lezen: onmisbare apps en sites voor boekenliefhebbers.

Online takenlijsten

Met deze apps voor to do lijstjes krijg je meer werk gedaan.

QR-code met vCard

Maak een QR-code met een digitaal visitekaartje.

Lettertype maken

Online apps om je handschrift om te zetten in een lettertype, of eigen letters te ontwerpen.

Lettertypes herkennen

Hoe heet dat lettertype? Zoek het op met een app.

Gratis websites

De beste website-builders voor een blog, site of online dagboek.

Domeinnamen zoeken

Domeinnaam al bezet? Deze websites helpen bij het vinden van alternatieven.

Online enquête maken

Zo maak je een digitale vragenlijst met Google Formulieren.

Woordspelletjes

Goede websites en apps voor scrabble, lingo, cryptogrammen, spellingtesten en galgje.

Quotes maken

Zo maak je snel een afbeelding met een pakkende tekst.

Video DVD maken

Handleiding voor het maken van een DVD met menu.

Kalender maken

Zelf een kalender maken en uitprinten. Zo werkt het.

Keuken ontwerpen

Handleiding voor het tekenen van een keuken met Floorplanner.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy