Zelf uitgeven van ebooks

Wikipedia e-book maken
Manuscripten naar uitgevers sturen is iets uit de 20e eeuw. Iedereen kan nu gratis een boek publiceren op internet, en verkopen via webwinkels zoals Bol.com. Deze self publishing platforms richten zich ook op Nederland voor het zelf uitgeven van een ebook of papieren boek.Self publishing platforms

Brave New Books
Dit is het self-publishing platform van Singel Uitgevers, Bol.com en Mybestseller.com. Schrijvers kunnen rechtstreeks en gratis een boek of e-book uitgeven en verkopen via de webshop. De publicatie van papieren boeken is on demand: de paperback wordt pas geprint als hij verkocht is. Eventuele opbrengsten worden gedeeld met Brave New Books, na aftrek van de (print)kosten. Brave New Books biedt tegen betaling ook diensten aan zoals redactie, ontwerp en promotie.
Diensten: self-publishing van boeken en e-books.
Taal: Nederlands.

Kobo Writing Life
Kobo Writing Life is de online uitgeverij van het online platform Kobo, dat bekend is van de Kobo-reader en de ebook-abonnementen. Via Kobo Writing Life kun je eenvoudig een e-book uitgeven en te koop aanbieden in de Kobo ebookstore, en zijn partners. De dienst is gratis, en de verkoopprijs stel je zelf vast. Voor royalties hanteert Kobo een 70% en een 45% tarief. In Euro geprijsde ebooks vallen onder het 70% tarief (voor prijzen die binnen de richtlijnen blijven).
Diensten: self-publishing van e-books.
Taal: Nederlands.

Lulu
Lulu is een internationale drukker en uitgever van papieren boeken en e-books. Je kunt hier tegen betaling een familieboek professioneel laten afdrukken, maar ook een roman laten uitgeven en aanbieden via de webwinkels van o.a. Amazon en Barnes & Noble. Je kunt ook gratis een e-book laten uitgeven. Bij verkoop van een boek of e-book ontvang je royalties, en gaat de rest van de opbrengst naar Lulu. Er zijn veel mogelijkheden voor het maken van papieren boeken qua formaat, omslag en papiersoort.
Diensten: print-on-demand, self-publishing van gedrukte boeken en e-books.
Taal: Engels.

Barnes & Noble Press
Barnes & Noble Press is het online uitgeefplatform van de gelijknamige uitgeverij, en maker van de e-reader Nook. Via Nook Press kun je een e-book gratis opmaken, uitgeven en te koop aanbieden in de Barnes & Noble webshop en via de Nook ereaders.
Diensten: Self-publishing van e-books.
Taal: Engels.

Kindle Direct Publishing
Dit is de online uitgeverij van webwinkel Amazon. Via Kindle Direct Publishing kun je eenvoudig zelf een e-book uitgeven en te koop aanbieden op Amazon. Deze dienst is gratis, en de verkoopprijs stel je zelf vast. Voor royalties hanteert Amazon een 70% en een 35% tarief. Nederland en België vallen onder het 70% tarief.
Diensten: self-publishing van e-books.
Taal: Nederlands.

Pumbo
Pumbo is een Nederlands selfpublishing platform dat van alle markten thuis is. Je kunt een papieren boek laten drukken, of (e)boeken uitgeven en verkopen via diverse online kanalen. Ebooks die via Pumbo worden uitgegeven kunnen worden aangeboden op Bol.com en/of Managementboek.nl, maar ook via een eigen website. Gedrukte boeken worden gedistribueerd via het Centraal Boekhuis. Er worden ook aanvullende diensten aangeboden zoals redactie, vormgeving en promotie.
Diensten: self-publishing van e-books.
Taal: Nederlands.