Gratis muziekspelers

gratis muziekspeler
Een muziekspeler is een onmisbaar programma voor het afspelen van audio, en het organiseren van je muziekbibliotheek. Een overzicht van de beste apps en gratis programma's die een goed alternatief zijn voor Windows Media Player en iTunes.

Muziekprogramma's voor PC en Mac

Clementine
clementine Moderne, compacte muziekspeler die ook toegang biedt tot streaming muziek, internetradio en opslagdiensten zoals Google Drive, Spotify, SoundCloud en Jamendo (maar geen Apple Music). Muziekbestanden, metadata en afspeellijsten zijn via Clementine gemakkelijk te organiseren. Deze muziekspeler heeft een equalizer aan boord, en biedt de mogelijkheid om een albumhoes toe te voegen en songteksten te lezen. Je kunt ook muziek op afstand afspelen, door gebruik te maken van de Clementine Android app.
Platform: Windows, Mac OS, Linux, Android (afstandsbediening).
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Foobar2000
foobar Compacte muziekspeler die zeer veel soorten bestanden afspeelt. Het uiterlijk is minimalistisch, en je kunt het helemaal naar je hand zetten. Foobar heeft een equalizer, een resampler en plugins voor iPod support, albumcovers en songteksten. Het aanpassen van de metadata van muziekbestand is met deze muziekspeler eenvoudig, en je kunt de gegevens ook ophalen uit online databases, zoals Freedb. Foobar2000 kan ook CD's rippen.
Platform: Windows.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

MediaMonkey
mediamonkey Degelijk programma om muziek af te spelen en te organiseren. Het is vooral geschikt voor grote muziekverzamelingen, en is - door het grote aantal opties - niet zeer gemakkelijk in gebruik. Je kunt o.a. playlists maken, albumcovers en info toevoegen, synchroniseren van iPod, iPhone en Android, CD's rippen, branden en bestanden omzetten. MediaMonkey corrigeert ook het volume van tracks, waarbij gebruik wordt gemaakt van een techniek die de kwaliteit niet aantasten.
Nadeel: alleen de betaalde versie bevat alle opties.
Platform: Windows, Linux.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis versie en betaalde versie met meer mogelijkheden.

MusicBee
musicbee Uitgebreid muziekprogramma voor PC om al je audio te organiseren. MusicBee heeft veel mogelijkheden, zoals synchroniseren, CD's rippen, autotagging van bestanden, songteksten, albumcovers en bestanden converteren. Bibliotheken van Apple Music en Windows Media Player kunnen direct geïmporteerd worden. Je kunt ook songs laten identificeren (succes niet gegarandeerd). MusicBee blijft daarbij overzichtelijk en eenvoudig in gebruik.
Platform: Windows.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

VLC Player
vlcUitstekende, compacte muziekspeler die praktisch alle audiobestanden en video kan afspelen, waaronder Audio CDs en DVDs. VLC is een Open Source programma dat gratis is en vrij van advertenties en trackers. Je kunt er ook streaming audio mee opnemen. VLC is niet geschikt voor het organiseren van muziekbestanden, maar kan wel playlists opslaan.
Platform: Windows, Mac OS, Linux, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Muziekspelers voor iPhone en Android

BlackPlayer (Android)
vlc Elegante muziekspeler voor Android met een donkere, minimalistische vormgeving. Speelt alle gebruikelijke audiobestanden af, en ook FLAC. BlackPlayer heeft een ingebouwde equalizer, bass boost en tag editor. Je kunt de stijl van de app geheel naar je hand zetten.
Platform: Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisversie en Premium versie met meer opties.

Pulsar Music Player (Android)
pulsar Compacte muziekspeler voor Android met goede opties, zoals een equalizer, visualizer, gapless playback, songteksten en een slaap timer. Pulsar speelt o.a. MP3, AAC, FLAC, OGG en WAV-bestanden. De layout van deze app is overzichtelijk.
Platform: Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

VLC Player (iOS) | VLC Player (Android)
vlcDe apps van VLC zijn compacte muziekspelers die praktisch alle media afspelen. Je kunt bestanden laten synchroneren met Dropbox, GDrive, OneDrive, Box, iCloud Drive en iTunes, en streamen vanaf mediaservers en het web. VLC is niet geschikt voor het organiseren van muziekbestanden, maar je kunt wel playlists maken.
Platform: Windows, Mac OS, Linux, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Vox Music Player
vox music player Mooie muziekspeler voor iOS die vooral gericht is op het afspelen van hoge kwaliteit audio. Je kunt muziek afspelen die op je apparaat staat, of bij iTunes, SoundCloud, LastFM of Spotify. De interface werkt veel met swipen en tappen, je kunt bijvoorbeeld naar links of rechts swipen om door tracks te bladeren.
Platform: iPhone, iPad, Mac.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.