Songteksten

songteksten
Vrijwel alle songteksten zijn op internet te vinden, ook van Nederlandstalige artiesten. Met een app kun je de teksten automatisch ophalen op je mobiel of in je mediaplayer.Songteksten in Spotify

  • Let op: deze informatie is niet bij elk nummer beschikbaar.
  • Tik op de Wordt nu afgespeeld balk onderaan het scherm.
  • Op een tablet klik je op een albumhoes in de zijbalk.
  • Scroll omlaag om de songtekst te lezen. Er wordt ook andere informatie over de song gegeven.

Songteksten in YouTube Music

  • Let op: songteksten zijn aanwezig in YouTube Music voor Android en iOS, dus niet online, en niet in de video app.
  • Open de YouTube Music app.
  • Speel een song af.
  • Tik op de i voor de titel van de song.
  • Als de songtekst aanwezig is wordt deze geopend in het venster.

Songteksten apps

Kijk voor karaoke apps op: Online karaoke
Voor het vinden van de gitaar en piano akkoorden van songs: Akkoorden van liedjes zoeken

Lyrics plugin
Deze plugin voor Windows Media Player of iTunes haalt automatisch de songteksten op van de muziek die je afspeelt. De tekst is direct te zien in de mediaplayer. Lyrics plugin is met één klik te installeren, en bevat songteksten van veel - ook Nederlandse - artiesten.
Platform: Windows Media Player, iTunes, Winamp.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

SoundHound (iOS) | SoundHound (Android)
SoundHound is een handige muziekapp die muziek kan herkennen terwijl het afgespeeld wordt: door je telefoon bij de muziek te houden scant SoundHound het nummer en meldt meestal binnen 5 seconden de titel en de artiest. De songtekst wordt dan ook opgehaald. De app kan worden gekoppeld aan Spotify Premium, Apple Music of YouTube, waarbij de teksten geheel synchroon met de muziek worden getoond.
Platform: Android, iOS.
Taal: Nederlands en andere talen.
Gratis: Ja. Met reclame.

Songteksten Nederlandstalige artiesten

Muzikum | Songteksten.nl
Van alle songteksten-websites hebben Muzikum en Songteksten.nl de meeste teksten van Nederlandse en Belgische artiesten. Naast songteksten is er ook aanvullende informatie te vinden, zoals biografie, discografie en links naar YouTubevideo's.

Nederlandse songteksten (vertaald)

Ans Bouter
Ans Bouters heeft zingbare Nederlandse vertalingen gemaakt van klassieke songs, van ABBA tot Wilson Pickett. Op haar website vind je de originele en de vertaalde tekst naast elkaar.

Songteksten en betekenis

Anime Lyrics
Gespecialieerde website voor songteksten van anime (manga), japanse games en j-pop teksten met Engelse vertaling.

DarkLyrics
DarkLyrics is een online archief met metal songteksten. Rustige website met een indrukwekkende collectie, die regelmatig wordt uitgebreid.

Genius
Grote songwebsite - voorheen RapGenius - waarop de betekenis van songteksten wordt uitgespeld. Je kunt klikken op grijsgemarkeerde passages, met uitleg van het fragment. Zo staat in rapteksten 'opps' bijvoorbeeld voor rivaliserende gangs, en is 'a nine' een 9mm kaliber pistool. Genius is ook een platform om te discussieren over muziek en de teksten.

SongMeanings
SongMeanings is een van de oudste songteksten websites, met commentaren over de betekenis van songs. Je vind hier uitgebreide discussies over de verborgen betekenis van songs als - bijvoorbeeld - Hotel California, I am the Walrus en Wanksta. De focus ligt daarbij op de interpretatie door luisteraars, en niet op de letterlijke vertaling van - bijvoorbeeld - straattaal.