Lettertype maken

lettertype maken
Zelf een lettertype ontwerpen? Deze tools maken het mogelijk om een lettertype te tekenen, te modelleren naar je handschrift, of een bestaand lettertype te bewerken.Font generatoren

Kijk voor tatoeage-lettertypes op: Tattoo lettertypes
Voor het herkennen van lettertypes vaneen afbeelding: Lettertypes herkennen

BirdFont
Eenvoudig programma om zelf een lettertype te ontwerpen, waarbij je letter voor letter strakke contouren geeft. Het zelfgemaakte font is te exporteren als TrueType font (TTF), EDT en SVG. Op de website zijn handleidingen te vinden.
Platform: Windows, Mac OS, Linux, OpenBSD.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Open Source programma.

BitFontMaker 2
BitFontMaker is een online programma voor pixel fonts: fonts die leesbaar zijn op zeer klein formaat. Je kunt letters geheel zelf tekenen, of een bestaand lettertype importeren en aanpassen. Alles werkt snel en eenvoudig. Het font kan worden gedownload als TrueType font (TTF).
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.
Gratis: Ja.

FontStruct
Mooi fontprogramma dat werkt met een grid, waar je geometrische vormen in stapelt. Ook ronde en gebogen vormen zijn mogelijk. Het werkt gemakkelijk, en tijdens het ontwerpen heb je zicht op de letters ernaast. Dat geeft overzicht. Als het font gereed is wordt een hoog-resolutie TrueType bestand gemaakt, om te downloaden naar de computer.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Ja.
Gratis: Ja.

Lettertype maken van eigen handschrift

Calligraphr
Hier kun je een lettertype laten maken van je handschrift. Eerst moet je een template downloaden, waarop je de letters met de hand invuld. Na het inscannen - of fotograferen - en uploaden wordt er een lettertype van gemaakt. Je kunt de letters zonodig online nog bijwerken. Her resultaat is te downloaden als een TTF of OTF font.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.
Gratis: Beperkte gratis versie en betaalde versie met meer mogelijkheden.

YourFonts
Op YourFonts kun je een font laten maken van je eigen handschrift. Hiervoor moet je een template downloaden, en hierin de letters schrijven. Na het inscannen en uploaden van het template wordt een TrueType font gemaakt. Voor een goed resultaat is het belangrijk om met een dikke pen te schrijven (geen balpen, maar een marker of gelpen) en de tijd te nemen om de letters zorgvuldig, op gelijke hoogte, te schrijven. Anders wordt het font springerig.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.
Gratis: Nee.