Educatieve spellen

educatieve spelletjes

Bouwen, puzzelen, dansen, muziek maken of avonturen beleven: deze educatieve games zijn leerzaam, mooi, en boeiend. Leuk voor thuis of in de klas, in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.Geschiedenis

Kleine handen in een grote oorlog
Spel over de Eerste Wereldoorlog voor jongeren waarin je avontuurlijke missies gaat uitvoeren en moet kiezen tussen goed en fout. De bijbehorende TV-serie is te zien via Het Klokhuis.

Mediawijsheid

Data Detox Game
Via een spelletje worden begrippen en basisvaardigheden van het surfen op internet bijgebracht.

Oriëntatie op jezelf en de wereld

Can You Fix It?
Filmpjes voor jongeren, waarin je situaties rond liefde, seks en relaties kunt bekijken vanuit verschillende perspectieven. Als er grenzen dreigen te worden overschreden kun je op de Fix It-knop drukken, en de afloop beïnvloeden. Deze website was onderdeel van de overheidscampagne 'Maak seks lekker duidelijk'.

My2050
My2050 is een innovatieve Belgische webtool over de CO2-transitie: welke stappen kun je het beste zetten om de CO2-uitstoot te verminderen? Dit is een vereenvoudigde versie voor scholieren van een vergelijkbare tool voor deskundigen.

Kunstzinnige oriëntatie

Grand Art Game
Quiz-spel met de collectie van de Hermitage in Amsterdam. Door gemakkelijke of moeilijke vragen over kunst te beantwoorden verzamel je schilderijen en kom je steeds meer te weten over de werken in het Hermitage museum.

Oren open
Speelse website over muziek, waarin je kennis maakt met verschillende muzikanten, muziekinstrumenten en muziekstijlen (van rap tot klassiek). Een initatief van Rotterdamse kunstinstellingen.

Zoetrope
Cool spel waarin je een zoetrope (een ronddraaiende schijf) op de juiste beat moet laten draaien om naar het volgende niveau te gaan.

Sport

Fair Play
Spel voor jongeren over discriminatie, vooroordelen en voetbal: je bent een speler in een straatvoetbal team dat meedoet aan een voetbalclinic. Daar krijg je te maken met lastige situaties, en het nemen van beslissingen in een team. Dit spel is ontwikkeld in samenwerking met de Anne Frank Stichting.

SoccerProject
Voetbal management: stel je dreamteam op, bepaal de de tactiek, koop en verkoop spelers. Er worden dagelijks wedstrijden gespeeld.