Bridge online

bridge spelen
Via internet kun je 24/7 bridge oefenen tegen de computer. Ook zijn er uitstekende websites en tablet apps om bridge te leren voor beginners, biedingen te oefenen of te spelen met échte tegenstanders.

Online bridge oefenen

Kijk voor originele, uitdagende puzzels en apps op: Online denkpuzzels

Bridge Hand Generator
Deze website toont met één klik willekeurig gedeelde handen, om zelf bridge te oefenen.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Berry's Internet Club (BIC)
Nederlandse oefenclub waar je in je eigen tempo bridge speelt tegen de computer. Als lid zit je zuid, de andere stoelen worden bezet door de computer. Je speelt volledig privé, maar kunt jezelf wel vergelijken met de anderen. Er zijn groepen voor beginners en gevorderden. BIC maakt gebruik van de uitstekende bridgesoftware Jack Bridge.
Platform: Windows, online via webapp (werkt op Mac, Android en iOS tablets).
Taal: Nederlands.
Gratis: Nee, abonnement 40 euro per jaar. Zes weken gratis proberen.

Bridge Baron | Bridge Baron (iOS)
Goede bridge software waarmee je kunt spelen tegen de computer, maar ook met echte spelers via internet. Bridge Baron heeft veel mogelijkheden en is geschikt voor beginners en gevorderde spelers. Je kunt hiermee bridge spelen op een tablet, mobiel en Windows en Mac computers.
Platform: Windows (alle versies), Mac, Android, iPad.
Taal: Engels.
Gratis: Nee.

FunBridge (Android) | FunBridge (iOS)
Deze internet bridgeclub is speciaal gericht op het oefenen, en jezelf klasseren. Er worden continu oefenspellen en toernooien gespeeld. Je speelt tegen computers, en aan alle tafels worden dezelfde bridgespellen gespeeld. Geluk speelt dus geen rol, en je kunt je bieden en spel goed vergelijken met andere spelers. Door spellen opnieuw te bekijken kun je jezelf verbeteren.
Platform: Windows, Mac OS, Android, iPad, iPhone.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis versie met beperkt aantal spellen, en betaalde accounts.

StepBridge
StepBridge is de online bridgeclub van de Nederlandse Bridge Bond, waar je met echte spelers speelt. Om te bridgen moet je eerst lid worden. Er wordt gespeeld met eigen bridge software - QuickStep - die op de computer of tablet wordt geïnstalleerd. Je kunt meedoen met of zonder partner, en wordt automatisch aan een tafel geplaatst. Na een spel geef je anoniem aan of je door wilt spelen met dezelfde spelers. Via StepBridge kun je ook meedoen aan toernooien, en er is een kampioenschap met een live finale.
Platform: Windows, Mac OS, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Nee. Gratis proeflidmaatschap van een maand.

Bridge programma

Bridge Sparringpartner
Nederlands oefenprogramma van Jan van Zanten waarmee een oneindig aantal series van 16 spellen kan worden ontworpen. Het biedsyteem is ACOL. Het speltype is zelf te kiezen, bijvoorbeeld willekeurig, 1SA, 2SA, 1 in kleur of 2 klaveren. Met de systeemkaart kan de gebruiker een aantal conventies kiezen (of juist niet). Na elke serie wordt het niveau van de speler bijgewerkt.
Platform: Windows 8 of hoger.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis en reclamevrij.

Bridge leren

Alles over bridge
Voor beginners: beknopte uitleg van de spelregels van bridge, en de betekenis van bridge termen.
Taal: Nederlands.

Bridge Fantasia
Voorbeelden van bridge spellen met uitleg, voor beginners en gevorderden.
Taal: Engels.

Bridgecursus voor senioren: Deel 1 | Deel 2 (PDF)
Deze gratis bridgecursus voor senioren biedt een goede uitleg van spelregels, spelverloop en bieden, met voorbeelden van bridgespellen. Het tweede deel gaat in op openingen, speciale biedingen, doubletten en spelconventies.
Taal: Nederlands.

Tactische tips voor bridge
Leerzame en persoonlijke artikelen over de spelregels van bridge en de tactiek, zoals biedsysteem, afspelen, conventies, Muiderberg opening en signaleren.
Taal: Nederlands.