Backup terugzetten in windows 10

bestands terugzetten uit backup
Bestand verprutst? Geen nood, als je Windows 10 automatische backups hebt laten maken op een harde schijf, of in de cloud. Maar hoe zet je een oude versie terug van een los bestand? Dit kan via Windows Bestandsgeschiedenis. Hierin kun je op datum door de gemaakte backups bladeren, en één of meerdere losse bestanden terugzetten, zonder de hele backup terug te plaatsen.


Bestand terugzetten uit een backup met Windows 10

  VIA WINDOWS EXPLORER:
 1. Ga naar exporer Explorer en blader naar de map met het bestand.
 2. Klik met de rechterknop op het bestand waarvan je een oude versie wil terugzetten en kies Vorige versies terugzetten. Het is ook mogelijk om een hele map terug te zetten.
 3. Het venster Bestandsgeschiedenis opent. Je ziet nu een lijst met backups van het bestand, met datum erbij. Klik op de versie die je wil terugzetten en kies Terugzetten.
 4. Het huidige bestand wordt daarbij overgeschreven.
Geen backup? Kijk voor het terugvinden van bestanden op: Verwijderde bestanden terughalen
Kijk voor het maken van online backups op: Online backuppen voor beginners
  VIA BESTANDSGESCHIEDENIS:
 1. Ga naar startStart en typ in: Bestanden.
 2. backup windows terugzetten
 3. Klik op Bestanden vanuit een backup terugzetten met Bestandsgeschiedenis.
 4. Het venster Bestandsgeschiedenis opent. De datum van de backup staat erboven. Om terug te gaan naar een eerdere backup klik je op de pijl aan de linkerkant van de groene knop.
 5. bestanden windows terugzetten
 6. In de mappen van de backup kun je naar het bestand bladeren dat je wil terugzetten. Je kunt ook de naam van het bestan invullen in het zoekveld bovenaan.
 7. Terugzetten? Selecteer een of meerdere bestanden en klik op de groene knop om de oude versie terug te zetten. Daarbij wordt het huidige bestand overgeschreven.

Bestand terugzetten uit een backup met Windows 8

 1. Ga naar het blokjesscherm en typ in het zoekvak: Bestanden.
 2. Klik op Bestanden vanuit een backup terugzetten met Bestandsgeschiedenis.
 3. Het venster Bestandsgeschiedenis opent. De datum van de backup staat erboven. Om terug te gaan naar een eerdere backup klik je op de pijl aan de linkerkant van de groene knop.
 4. In de mappen van de backup kun je naar het bestand bladeren dat je wil terugzetten. Je kunt ook de naam van het bestan invullen in het zoekveld bovenaan.
 5. Terugzetten? Selecteer een of meerdere bestanden en klik op de groene knop om de oude versie terug te zetten. Daarbij wordt het huidige bestand overgeschreven.