Windows 10 Microsoft Account ontkoppelen

 Microsoft Account verwijderen windows 10
In Windows 10 wordt je aangemoedigd om in te loggen met een Microsoft account, en gebruik te maken van Microsoft diensten. Als je dit niet wilt kun je inloggen met een lokaal account, in plaats van met het Microsoft account.Instellen van familie-accounts en andere gebruikersaccounts in Windows 10: Gebruikersaccount aanmaken
Aanpassen van de privacy instellingen van Microsoft: Windows 10 privacy

Voordelen en nadelen van een Microsoft account
In Windows 10 wordt het Microsoft account standaard gebruikt bij het inloggen. Een voordeel daarvan is dat je wachtwoord op internet wordt bewaard: het kan hersteld worden vanaf een andere computer. Ook heb je vanaf elke computer (en Surface-tablets en Xbox-consoles) toegang tot je instellingen en je documenten. Een nadeel is dat Microsoft privacygevoelige informatie kan verzamelen via het Microsoft account, zoals waar en wanneer je inlogt op je apparaten.


Kan ik het Microsoft account uitschakelen?
Ja, dat kan. Het is niet verplicht om een Microsoft account te gebruiken: je kunt op een Windows 10 PC of laptop ook een lokaal account aanmaken. Een lokaal account geeft toegang tot één computer. Je kiest een wachtwoord en krijgt een persoonlijke desktop en ruimte om je documenten op te slaan. Je instellingen blijven beperkt tot één computer, en je werkt net zo anoniem als met een eerdere versie van Windows. Bij het aanmaken van een lokaal account is het aan te raden om een wachtwoordherstelschijf aan te maken. Hiermee kun je het wachtwoord herstellen als je het vergeten bent.

Microsoft Account ontkoppelen van Windows 10

 1. Ga naar Start starten klik op je account icoon microsoft account.
 2. Sla je werk op, en sluit openstaande programma's af.
 3. Klik op Accountinstellingen wijzigen.
 4. Klik op In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account.
 5. Er wordt gevraagd om het huidige Microsoft wachtwoord.
 6. Daarna kun je een nieuwe gebruikersnaam, wachtwoord en geheugensteun opgeven.
 7. Je wordt afgemeld, en je kunt nu inloggen met het aangemaakte lokale account.
 8. Kijk voor het aanmaken van een wachtwoordherstelschijf op Een wachtwoord op de computer zetten.
 9. Alles blijft werken zoals daarvoor, alleen zul je niet meer automatisch ingelogd zijn bij Microsoft diensten: daar wordt om een wachtwoord gevraagd.

Microsoft Account verwijderen

 1. Als je een Microsoft account sluit kun je bij geen enkele dienst van Microsoft meer inloggen, zoals Outlook.com (Hotmail), OneDrive en Skype. Ook kun je je niet meer aanmelden bij Windows computers, tablets of XBOX consoles waarop je inlogt met je Microsoft Account. Daarom moet je voor het afsluiten van het account eerst nagaan welke Microsoft diensten je gebruikt, zonodig je bestanden downloaden, en bijvoorbeeld een Skype-tegoed opmaken.
 2. Microsoft geeft stap-voor-stap uitleg hoe je dit kunt nalopen en opzeggen: Uw Microsoft account sluiten.
 3. Vervolgens kun je het account sluiten via Microsoft account.
 4. Voordat het account gesloten wordt kan er gevraagd worden om je identiteit te bevestigen, bijvoorbeeld door het invoeren van een code die Microsoft stuurt naar een ander e-mailadres - of telefoonnummer - dat je hebt opgegeven.