DOC en DOCX openen

docx openen
DOC, DOCX en DOCM bestanden zijn gemaakt met Microsoft Office Word. Deze documenten kunnen worden geopend in Microsoft Office of Word, maar ook met andere software, apps en online viewers.DOC en DOCX viewers

DocsPal
DocsPal is een online viewer die ook DOC em DOCX bestanden kan openen: na uploaden wordt een document direct getoond. Bewerken is niet mogelijk. Je kunt het bestand wel printen of omzetten naar een ander bestandstype.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Geen registratie nodig.

Docs viewer (Android)
Deze app van Google is geschikt om allerlei documenten snel te openen op Android apparaten. DOC en DOCX bestanden kunnen hiermee worden geopend, maar niet worden bewerkt. Omdat de documenten worden geupload naar Google Drive/Documenten heb je wel een internetverbinding nodig.
Platform: Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Google account nodig.

Microsoft Office apps
De vroegere Word viewer van Microsoft wordt vervangen door apps:
Voor Windows 10: Word Mobile
Voor iOS: Microsoft Word
Voor Android: Microsoft Word
Hiermee kunnen DOC en DOCX bestanden worden geopend, geprint en gekopieerd op toestellen zonder Office. Het is niet mogelijk om de documenten te bewerken.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

DOC en DOCX openen en bewerken

Google Documenten
Met Google Documenten - onderdeel van Google Drive - kunnen alle soorten Office documenten en sjablonen worden geopend, zoals doc .docx, .docm .dot .dotx en .dotm. Je kunt de documenten ook bewerken en downloaden in verschillende bestandstypen.
Voor Windows en Mac OS: Google Documenten
Voor Android: Google Documenten
Voor iOS: Google Documenten
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Google account nodig.

LibreOffice
Het gratis kantoorpakket LibreOffice ondersteunt alle Office documenten, zoals .doc .docx, .docm .dot .dotx en .dotm. De documenten kunnen worden geopend en bewerkt, en zijn op te slaan in het oorspronkelijke bestandstype.
Platform: Windows (alle versies), Mac en Linux.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Open Source software.

Mac: Pages en iCloud
Pages is de standaard tekstverwerker van Apple, die aanwezig is op de meeste Mac computers. Hiermee kun je ook DOC en DOCX bestanden openen. De documenten kunnen worden bewerkt, en zonodig weer worden geëxporteerd in hetzelfde bestandstype. Ook Pages voor iCloud - de online opslagdienst van Apple - kan overweg met DOC en DOCX bestanden.