Typecursus online

typecursus online
Beter en sneller leren typen? Deze websites bieden gratis online typelessen - of een complete typecursus - om blind te leren typen met 10 vingers. Doe een typetest om je typesnelheid te meten, of daag jezelf uit met een typespelletje.Online typelessen

Kijk voor lessen, quizzen en uitleg om je Nederlands te trainen op: Nederlands leren

Keybr
Keybr is bedoeld voor gevorderde typers, die hun typsnelheid willen vergroten. De lessen zijn gericht op volwassenen. Er wordt duidelijk aangegeven waar je bent, en welke letters onjuist zijn. Het aantal fouten en de typesnelheid wordt direct bijgehouden. Keybr blinkt uit in overzichtelijkheid.
Registreren: Nee.
Toetsenbord indeling: o.a QWERTY en AZERTY.
Taal: Engelse, Duitse en Franse woorden. Of Nederlandse tekst zelf uploaden.
Gratis: Ja.

Raratype
Moderne Engelstalige typelessen, testjes en oefeningen voor beginnende en gevorderde typers. Je vindt hier alles om beter te leren typen en je typsnelheid te vergroten. Raratype is een mooie dienst, die gebruik maakt van gamification: je kunnen punten scoren, je prestaties steeds verbeteren en jezelf vergelijken met anderen.
Registreren: Ja.
Toetsenbord indeling: QWERTY.
Taal: Engels, Duits, Frans en andere talen.
Gratis: Ja.

TIPP10
Prima typecursus voor beginners, die geschikt is voor kinderen en volwassenen. TIPP10 is Duitse educatieve software die ook beschikbaar is in het Nederlands. Je kunt je registreren om de online typecursus te volgen, of de cursus downloaden om te installeren op de computer. De lessen beginnen met het typen van losse letters, en oefeningen voor verschillende vingers en alle tekens op het toetsenbord. Daarna ga je woorden en teksten natypen. Die zijn Engelstalig, maar je kunt eenvoudig eigen teksten uploaden: ga daarvoor naar Eigen lessen, en plak je tekst in bij 'Inhoud van de les'. Je kunt dan oefenen met Nederlandse teksten.
Registreren: Ja, voor de online cursus.
Platform: Online, of als programma voor Windows, Mac en Linux.
Toetsenbord indeling: QWERTY, AZERTY en andere toetsenborden.
Taal: Nederlands (je kunt zelf teksten uploaden om over te typen)
Gratis: Ja. Open Source software.

TypingClub
Leuke typelessen voor beginners en gevorderden. Je werkt in je eigen tempo de oefeningen af, waarbij er een afwisselend aanbod is van instructie, oefeningen en typespelletjes. Door je te registreren kun je je voortgang volgen.
Registreren: Hoeft niet, maar kan wel.
Toetsenbord indeling: QWERTY.
Taal: Gedeeltelijk Nederlands. Engelse video's en teksten.
Gratis: Ja.

TypeOlymp
Online typecursus voor kinderen waarin het afronden van een les wordt beloond met een medaille, om het behalen van goede prestaties te stimuleren. De instructies en de opbouw van de oefeningen zijn duidelijk. De oefeningen worden gepersonaliseerd, zodat je kunt oefenen met teksten over onderwerpen waarin je bent geinteresseerd. Om statistieken te zien is het nodig om een betaald account te nemen.
Registreren: Ja.
Toetsenbord indeling: QWERTY en AZERTY.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basistraining, betaald account met meer opties.

TypingStudy
Simpele online typecursus zonder toeters en bellen. De basis van blind typen wordt - zoals overal - aangeleerd door het overtypen van letters en woorden, van eenvoudig tot complex. Standaard richt de Nederlandse versie zich op een QWERTY toetsenbord. Je kunt AZERTY instellen in het startscherm.
Registreren: Hoeft niet, maar kan wel.
Toetsenbord indeling: QWERTY, AZERRTY an andere toetsenborden.
Taal: Gedeeltelijk Nederlands. Engelse video's en teksten.
Gratis: Ja.

Typesnelheid meten

10-Fast-Fingers speedtest
Gratis typetest: meet je typesnelheid door de woorden zo snel mogelijk blind in te toetsen.
Taal: Nederlands.

TyperA
Online test om je typesnelheid te bepalen, waarbij ook Nederlandse teksten gekozen kunnen worden. Deze typetest werkt niet in alle browsers, maar wel in Chrome en Internet Explorer.
Taal: Nederlands en Engels.

Typing Speed Test
Mooie, duidelijke typetest waarin je direct kunt starten met het overtypen van Engelse woorden. De snelheid en accuraatheid wordt bijgehouden. Ook kun je je prestaties vergelijken met anderen via een tabel.
Taal: Engels.

Typespelletjes

Foggies
Moeilijk typespelletje waarbij je woorden intypt die opdoemen uit de mist. Snel typen anders zijn ze weer verdwenen en loop je punten mis.
Taal: Engels.

Typ de woorden
Eenvoudig typespelletje waarin je in een minuut zoveel mogelijk woorden moet natypen. Let op de hoofdletters! Je typesnelheid staat rechtsonder in beeld.
Taal: Nederlands, met Engelse woorden.

Typing Alien
Beweeg je raket door de juiste letters te typen, en vul je munitie aan door woorden te typen. Lollig typespelletje dat zeker niet gemakkelijk is.
Taal: Engels.

TypeRacer
Type spelletje waarin je kunt 'type-racen', door snel een Engelstalige tekst over te typen. Je ziet direct hoe snel je bent, en je kunt ook spelen tegen anderen.
Taal: Engels.