Presentaties maken

presentaties makenEr zijn uitstekende alternatieven voor PowerPoint: met deze online programma's maak je gemakkelijk een presentatie met een goed design. Sommige programma's bieden uitgebreide mogelijkheden, andere zijn meer gericht op een snel resultaat met kant-en-klare templates.


Hoe maak je een goede presentatie? Bekijk deze TEDx Talk: How to avoid Death by PowerPoint.

Canva Presentations
Canva is aanbieder van een online software voor drukwerk en digitale ontwerpen. Je kunt online presentaties maken met een ruime keuze uit moderne templates in diverse stijlen. Deze bevatten meerdere pagina's met tekst, opsommingen en foto's zodat je meteen een samenhangend stramien hebt voor een presentatie. Canva is verbonden aan een bibliotheek met stockfoto's, en ook grafieken, audio, video en animaties kunnen worden toegevoegd. Het is niet mogelijk om PowerPoint bestanden te importeren. Alles wordt opgeslagen op internet. Als je een presentatie deelt met anderen hebben deze ook een Canva account nodig. Zonodig kun je een presentatie downloaden als MP4-video of PDF-bestand. Canva is eenvoudig in gebruik, en geschikt om snel te werken met kant-en-klare layouts.
Platform: Online, iOS, Android.
Taal: Nederlands en andere talen.
Gratis: Gratis basisaccount. Pro account met meer opties.

Emaze
Emaze is gericht op het snel maken van presentaties met een kant-en-klaar design, en gebruik van visuele effecten zoals video-achtergronden, 3D animaties en pan & zoom. Er valt te kiezen uit eigentijdse templates in verschillende de categorieën, waaronder zakelijk, creatief en onderwijs. Naast presentaties kun je bij Emaze ook andere digitale producties ontwerpen, zoals websites, e-cards en uitingen voor social media. De presentaties kunnen worden voorzien van alle soorten media en social media widgets. Ook PowerPoint slides kunnen worden geïmporteerd (uitsluitend tekst en beeld). Naast delen op internet is het mogelijk om de presentatie te downloaden als video en PDF.
Platform: Online.
Taal: Nederlands en andere talen.
Gratis: Basisaccount met beperkingen, en betaalde abonnementen.

Google Presentaties
Deze software is een onderdeel van Google Docs, het online kantoorpakket van Google. Google Presentatie lijkt op een uitgeklede versie van PowerPoint, met een vertrouwde indeling met tekstvakken, achtergronden, thema's, overgangen, audio en video. Via Opmaak kun je dia's kiezen met een stramien, maar er zijn geen kant-en-klare templates. Een gemaakte presentatie wordt online gepubliceerd, waarbij het mogelijk is om de inhoud af te schermen voor anderen. Je kunt ook PowerPoint bestanden openen, en presentaties downloaden als PowerPoint-bestand en PDF. Google Presentaties is ook offline (zonder internet) toegankelijk als je een extensie installeert: Offline Documenten.
Platform: Online, apps voor iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Kijk voor foto-presentaties op: Slideshow maken met Google en Diavoorstelling maken met Windows

Slides
Slides is een handige dienst voor het maken van online presentaties met slimme mogelijkheden, maar zonder toeters en bellen. De templates van deze dienst zijn eenvoudig en strak van vorm. Naast foto's, audio en video kun je gemakkelijk tabellen, code, wiskundige formules of een website invoegen. Powerpoint-slides en PDF kunnen worden geïmporteerd als afbeeldingen. Slide werkt vlot en is overzichtelijk.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount waarbij de presentaties openbaar zijn, en betaalde abonnementen.

Zoho Show
Zoho Show is een onderdeel van het online kantoorpakket Zoho. Het lijkt sterk op PowerPoint: tekst, links, foto's en figuren plaatsen is eenvoudig. Het is ook mogelijk om PowerPoint bestanden te importeren. De presentaties worden online opgeslagen, en je kunt ze downloaden of publiceren: je ontvangt dan een link om door te sturen. Zoho Show biedt aantrekkelijke templates voor verschillende categorieën presentaties, visuele effecten, clip art, video's, enzovoorts. Om grafieken en diagrammen te tekenen kun je gebruik maken van Zoho Draw.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basisaccount en betaalde abonnementen.
Sollicitatiebrief maken met AI

Zo gebruik je ChatGPT als hulpmiddel bij het schrijven.

Online takenlijsten

Met deze apps voor to do lijstjes krijg je meer werk gedaan.

CV templates downloaden

Stijlvolle sjablonen voor een killer curriculum.

Tekst uit een foto halen

Tekstherkenning met Google en Apple: zo werkt het.

Documenten scannen

Papieren inscannen met een app op je telefoon.
Zo werkt het.

Online agenda

Met een online agenda heb je overal je afspraken bij de hand, op computer en mobiel.

Vertaalmachines

Teksten in alle wereldtalen worden leesbaar via online vertaalmachines.

Flowchart symbolen

Uitleg en betekenis van de meestgebruikte symbolen in een stroomdiagram.

Invulbare PDF maken

Maak een bewerkbaar PDF-invulformulier.

Online rekenmachines

De beste adressen voor gewone en grafische rekenmachines, en omrekenen van eenheden.

Documenten scannen

Papieren inscannen met een app op je telefoon.
Zo werkt het.

Online timers

Handige stopwatches, interval timers, zandlopers en time timer tools.

Gratis tekstverwerkers

Overzicht van de beste software voor het schrijven van tekst.

Speciale tekens typen

Met de juiste toetsenbord instelling typ je moeiteloos een é of ó.

CV maken

Via een online dienst maak je snel een keurig Curriculum.

Geschreven teksten inscannen

Handgeschreven tekst omzetten naar getypte tekst.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy