Presentaties maken

presentaties maken
Er zijn uitstekende alternatieven voor PowerPoint: met deze online programma's maak je gemakkelijk een presentatie met een goed design. Sommige programma's bieden uitgebreide mogelijkheden, andere zijn meer gericht op een snel resultaat met kant-en-klare templates.
Wat is een goede presentatie? Bekijk deze video met voorbeelden en tips: Death by PowerPoint.

Google Presentaties
Dit programma is een onderdeel van Google Docs, de online kantoorsoftware van Google. Het lijkt op een eenvoudige versie van PowerPoint, die ook PPTX bestanden kan openen en exporteren. De indeling ziet er vertrouwd uit: werken met tekstvakken, achtergronden, thema's, overgangen, audio en video. De presentatie wordt online gepubliceerd, maar het is mogelijk om de inhoud af te schermen voor anderen. Downloaden is o.a mogelijk als PowerPoint-bestand en PDF. Google Presentaties is ook zonder internet toegankelijk als je hiervoor een extensie installeert: Offline Documenten.
Platform: Online, apps voor iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Kijk voor foto-presentaties op: Slideshow maken met Google en Diavoorstelling maken met Windows

Canva Presentations
Canva is online softwaresuite voor drukwerk en digitale ontwerpen. Je kunt hiermee ook online presentaties maken waarbij er keuze is uit aantrekkelijke, moderne templates. De uigebreidere templates bevatten meerdere pagina's met layouts voor tekst, lijstjes en foto's zodat je meteen een samenhangend stramien hebt voor een presentatie. Canva is eenvoudig in gebruik en verbonden aan een bibliotheek met stockfoto's. Ook grafieken, audio, video en animaties kunnen worden toegevoegd. Het is niet mogelijk om PowerPoint bestanden te geïmporteerd. Naast delen op internet kun je een presentatie ook downloaden als PPTX of PDF-bestand.
Platform: Online, iOS, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount, extra onderdelen verkrijgbaar tegen betaling.

Emaze
Emaze is vooral gericht op het snel maken van presentaties met een kant-en-klaar design. Er valt te kiezen uit eigentijdse templates in de categorieën Business, Art&Design en onderwijs. Naast presentaties kun je bij Emaze ook websites maken. Presentaties kunnen worden voorzien van alle soorten media, en social media widgets. Ook PowerPoint slides kunnen worden geïmporteerd (uitsluitend tekst en beeld). Naast delen op internet is het mogelijk om de presentatie te downloaden in verschillende formats, zoals video en PDF.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount waarbij de presentaties openbaar zijn, en betaalde abonnementen.

Slides
Slides is uitstekende online presentatie-software met veel mogelijkheden, zonder toeters en bellen. De templates van deze dienst zijn eenvoudig en strak van vorm. Naast foto's, audio en video kun je ook gemakkelijk tabellen, code, wiskundige formules of een website invoegen. Powerpoint-slides en PDF kunnen worden geïmporteerd als afbeeldingen. Slide werkt vlot en overzichtelijk.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount waarbij de presentaties openbaar zijn, en betaalde abonnementen.

Zoho Show
Zoho Show is een onderdeel van het online kantoorpakket Zoho. Het lijkt sterk op PowerPoint: tekst, links, foto's en figuren plaatsen is eenvoudig. Het is ook mogelijk om PowerPoint bestanden te importeren. De presentaties worden online opgeslagen, en je kunt ze downloaden of publiceren: je ontvangt dan een link om door te sturen. Zoho Show biedt thema's, vormen, clip art, overgangen, YouTube video's, enzovoorts: alles wat je nodig hebt om een originele en mooie presentatie te maken. Om grafieken en diagrammen te tekenen kun je gebruik maken van Zoho Draw.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basisaccount (5GB) en betaalde abonnementen.