Foto omzetten in een schilderij

foto naar schilderij
Voor een opvallend creatief effect kun je een foto met filters omzetten in een digitaal schilderij. Dit is in een paar klikken te doen via een app of website. Er is keuze uit verschillende technieken en stijlen, zoals waterverf, pointillisme of pop-art.

Foto omzetten naar schilderij met Lunapic

Kijk voor zwart-wit tekeningen op: Foto omzetten in tekening
Voor het maken van een cartoon: Foto omzetten in cartoon

lunapic foto omzetten schilderij
Let op: deze handleiding is bedoeld voor computers. Er wordt gebruik gemaakt van de gratis website Lunapic. Geen registratie nodig.
 1. Ga naar Lunapic en klik op Upload.
 2. Open de foto die je wil omzetten naar een schilderij. Voor een goed resultaat mag het fotobestand niet te klein zijn (minimaal 800x480 pixels).
 3. Kies Filters > Harsh lightning. Dit zorgt ervoor dat het onderwerp van de foto duidelijker zichtbaar blijft in het schilderij.
 4. Klik op Art en kies een filter.
 5. De foto wordt omgezet. Boven de foto kun je kiezen uit de andere filters (gebruik de pijlen aan de zijkant om meer filters te zien). In het voorbeeld hierboven zijn de filters Polygon, Floating en Candy gebruikt.
 6. Je kunt altijd terug naar eerdere versies of naar je origineel via de thumbnails onder Undo History.
 7. Klik op File > Save Image om het resultaat op te slaan op de computer. In de meeste gevallen is JPG een goed opslagformaat.

Foto omzetten in schilderij via een app

app foto schilderij maken
Let op: deze handleiding is bedoeld voor telefoons. Er wordt gebruik gemaakt van de app Deep Art Effects, waarvan een gratis en een betaalde Pro-versie beschikbaar is. De gratis versie plaatst een klein watermerk onderaan de bewerkte foto's.
 1. Installeer de app Deep Art Effects: app om achtergrond foto te veranderenDeep Art Effects (iOS) | Deep Art Effects (Android)
 2. Geef de app toegang tot je camera en foto's.
 3. Maak een foto door op Maak een foto te tikken.
  Of tik op Gebruik Galerij Afbeelding en open een foto.
 4. Kies een filter bij Kies Stijl.
 5. app foto schilderij stijl
 6. Het gekozen filter wordt toegepast.
 7. Tik op foto schilderij maken om het schilderij op te slaan in je fotogalerij.