RAR bestand openen

rar openen freeware
RAR is het compressie-algoritme van het programma WinRAR, maar het is ook te openen met andere software. Deze gratis programma's kunnen probleemloos een RAR-bestand openen.Wat is RAR?
Een RAR-bestand (genoemd naar Roshal ARchivehive) is een 'ingepakt' bestand, dat één of meerdere bestanden of mappen bevat. Inpakken - comprimeren - zorgt ervoor dat een bestand minder ruimte inneemt. Dit is handig bij het verzenden en opslaan van grote bestanden.


RAR openen zonder software
Alleen Chrome OS ondersteunt RAR bestanden. Op een Chrome laptop heb je dus geen speciale software meer nodig, je kunt de bestanden aanklikken en direct laten uitpakken. Windows, Mac en Linux bieden deze mogelijkheid niet.

Multipart RAR bestanden
Sommige RAR bestanden bestaan uit meerdere delen, bijvoorbeeld: bestand.deel1.rar, bestand.deel2.rar. Dit soort bestanden kunnen ook geopend worden met de programma's op deze pagina. Selecteer alle delen van zo'n bestand, en kies dan voor Openen of Uitpakken.

7-Zip
Uitstekend programma voor het in- en uitpakken van bestanden. 7-Zip installeert zich in de Verkenner van Windows, zodat je met de rechtermuisknop bestanden kunt inpakken of uitpakken. 7-zip kan RAR en zeer veel bestandsformaten aan, en kan archieven zonodig beveiligen met sterke encryptie.
Platform: Windows (alle versies), Linux. Voor Mac OS zijn er onofficiële versies beschikbaar.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Open Source software.

B1 Online Archiver
Website om Zip-bestanden direct online uit te pakken. Je kunt hier - zonder registratie - je RAR- bestand uploaden, waarna je een lijst te zien krijgt met de bestanden die het bevat. Vervolgens kun je een preview van de inhoud van de bestanden zien, en downloaden wat je nodig hebt.
Platform: Online, Windows (alle versies), Mac, Linux, Android.
Taal: Engels.
Maximale bestandgrootte: 200 MB.

ExtractNow
Klein, simpel programma om snel bestanden te openen. Je kunt hiermee alleen bestanden uitpakken, maar niet inpakken. ExtractNow opent RAR en enkele andere bestandstypen, en kan meerdere archieven tegelijk openen.
Bij het installeren wordt aangeboden om extra programma's te installeren. Vink dit uit: je hebt deze extra software niet nodig en het kan spyware bevatten.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

PeaZip
Goed compressie programma met veel mogelijkheden. Naast het uitpakken van RAR - en vele andere gecomprimeerde bestanden - kan dit programma ook archieven maken, samenvoegen, splitsen en vergelijken.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Open Source software.

RAR bestanden converteren

Convert Files
Op deze website kun je RAR bestanden online laten omzetten naar ZIP (en andere formaten). Na het uploaden van het RAR bestand ontvang je direct een link om het nieuwe bestand te downloaden.