Karaoke

karaoke
Deze karaoke apps veranderen je telefoon, computer of TV in een meezing studio. Om zelf te zingen en video's op te nemen, of om een karaoke party te organiseren met vrienden.Online karaoke

Kijk voor songteksten websites en apps op: Songteksten

Smule (iOS) | Smule (Android)
Goede karaoke app met een catalogus van bekende liedjes, waarmee je alleen kan zingen of samen met anderen. Je kunt ingezongen nummers ook opnemen en delen met anderen.
Platform: Android. iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

SoundHound (iOS) | SoundHound (Android)
SoundHound is een muziekapp die gekoppeld kan worden aan Spotify Premium, Apple Music of YouTube. De songteksten scrollen dan synchroon met de muziek over het scherm. Het is dus geen echte karaoke app, maar je kunt op deze manier wel goed meezingen. Ook met muziek die niet te vinden is via karaoke apps.
Platform: Android, iOS.
Taal: Nederlands en andere talen.
Gratis: Ja. Met reclame.

SingSnap
Karaoke website zonder toeters en bellen, met een actieve community.
Platform: Online. Microfoon nodig.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis en betaalde abonnementen.

TikTok (Android) | TikTok (iOS)
Deze populaire app wordt wereldwijd gebruikt om playbackfilmpjes op te nemen, om te delen met vrienden. Video's duren maximaal een minuut, en worden opgeleukt met filters en opties, zoals slow-motion. TikTok is gekoppeld aan een muziekbibliotheek met miljoenen songs.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Karaoke programma's

UltraStar Deluxe
UltraStar Deluxe is een karaokespel waarin je alleen - of met anderen - meezingt met een song en punten haalt als je de goede toonhoogte aanhoudt. Het programma komt met een pakket rechtenvrije songs, maar je kunt ze ook zelf toevoegen. Dat hoeven niet speciaal karaoke-versies te zijn.
Platform: Windows, Mac OS X, Linux. Microfoon nodig.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Open Source software.