Outlook.com verwijderen

Outlook.com verwijderen
Outlook.com account opheffen? Je kunt een Outlook.com verwijderen door het sluiten van je Microsoft account.Outlook.com verwijderen van de computer

 1. Om een Outlook.com account geheel te verwijderen is het nodig om je Microsoft account te sluiten. Als je een Microsoft account sluit kun je bij geen enkele dienst van Microsoft meer inloggen, zoals OneDrive en Skype. Ook kun je je niet meer aanmelden bij Windows computers, tablets of XBOX consoles waarop je inlogt met je Microsoft Account. Daarom moet je voor het afsluiten van het account nagaan welke Microsoft diensten je gebruikt, zonodig je bestanden downloaden, en bijvoorbeeld een Skype-tegoed opmaken.
 2. Microsoft geeft stap-voor-stap uitleg hoe je dit kunt nalopen en opzeggen: Uw Microsoft account sluiten.
 3. Daarna kun je het account sluiten via Microsoft account.
 4. Voordat het account gesloten wordt kan er gevraagd worden om je identiteit te bevestigen, bijvoorbeeld door het invoeren van een code die Microsoft stuurt naar een ander e-mailadres - of telefoonnummer - dat je hebt opgegeven.
 5. Microsoft zal je nu nogmaals herinneren aan alles wat je afsluit. Na het afronden hiervan wordt het account gesloten. Er geldt een periode van 60 dagen voordat het account definitief ontoegankelijk wordt. Als je in die periode gebruik maakt van het account wordt het opnieuw geactiveerd.
Wil je Windows 10 gebruiken zonder Outlook.com account? Kijk dan op: Windows 10 zonder Microsoft account

Outlook.com wachtwoord vergeten

 1. Ga naar Microsoft en klik op Ik ben mijn wachtwoord vergeten.
 2. Vink aan: Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Volgende
 3. Vul je e-mailadres of telefoonnummer in, en typ de code over.
 4. Je krijgt nu één of meer mogelijkheden aangeboden om een beveilingscode te ontvangen waarmee je het wachtwoord opnieuw in kan stellen. Bijvoorbeeld opsturen naar een ander e-mailadres dat je hebt opgegeven.
 5. Er wordt een bevestiging gevraagd, bijvoorbeeld het aanvullen van het andere e-mailadres.
 6. Als de bevestiging correct is wordt een code opgestuurd.
 7. Ga naar je mailprogramma om de code op te halen.
 8. Ga terug naar de Microsoft pagina en klik op Code verzenden
 9. Volg de instructies om het wachtwoord opnieuw in te stellen.