Dode links opsporen

dode link checker

Niet-werkende links zijn een bron van ergernis voor bezoekers. Het controleren van dode externe en interne links is dus een must voor webmasters. Broken link checkers zijn daarbij een handig hulpmiddel.

Dode link checkers

Broken Links at a Glance
Snelle, handige link checker voor kleinere websites. Maximaal 1000 links worden direct online gecontroleerd. In het testrapport wordt bij elke melding de foutcode vermeld. Broken Links at a Glance maakt geen onderscheid tussen interne en externe links, en links die meerdere keren in de website voorkomen worden één keer getest. Deze linkchecker is van Nederlandse makelij (maar Engelstalig).
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Google Webmasters
Google Webmasters is een online dienst waarmee websitemakers hun websites kunnen verbeteren. Om hiervan gebruik te maken heb je een Google account nodig. Daarna kun je een website verifiëren: bewijzen dat je de eigenaar bent, door een code of een bestand in de website te plaatsen. Vervolgens wordt de website uitgebreid getest, waarbij o.a. wordt gekeken naar siteconfiguratie, zoekopdrachten en links. Het checken van dode links is te vinden onder Crawlfouten. Je krijgt hier dode interne links te zien, en dode links die vermeld staan op andere websites.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

W3C Link Checker
Deze online link checker is vrij technisch. Er wordt een lijst gemaakt van niet-werkende interne en externe links, en links die worden doorverwezen. Standaard wordt één pagina gecontroleerd, maar door check linked documents recursively aan te vinken worden meerdere pagina's gecontroleerd.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

SiteVerify
SiteVerify is een klein, eenvoudig programma dat de interne of externe links van een website kan checken en aangeeft welke er gebroken zijn.
Platform: Windows (alle versies) met Microsoft .NET Framework 2.0
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Xenu's Link Sleuth
Simpel klein programma dat een lijst maakt van alle interne en externe links van een website, en aangeeft welke er niet werken.
Platform: Windows (alle versies) met Internet Explorer.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.