Verwijderde Whatsapp berichten terughalen

verwijderde whatsapp berichten terughalen
Whatsapp-jes zijn snel verwijderd, maar wat doe je als je per ongeluk belangrijke chats hebt weggegooid? Handleiding voor het terughalen van Whatsapp berichten op een iPhone of een Android toestel.WhatsApp heeft geen prullenbak
Helaas, er is geen prullenbak in Whatsapp. Je kunt gewiste chats dus niet even snel terugzetten door in de prullenbak te zoeken. Maar, als je backups hebt laten maken kun je wel oude Whatsapp berichten terughalen door je hele bewaarde chatgeschiedenis opnieuw laten instellen.

Verwijderde Whatsapp berichten terughalen op een iPhone

Let op: het terugzetten van de Whatsapp geschiedenis lukt niet altijd. Doe dit dus alleen als het om belangrijke gesprekken gaat. Bedenk ook dat je alle chats kwijtraakt die je na het maken van de reservekopie hebt gehad.
 1. Open WhatsApp en ga naar Instellingen > Chats > Reservekopie chats.
 2. Er staat aangegeven wanneer de laatste reservekopie is gemaakt.
 3. Verwijder de WhatsApp app van je telefoon.
 4. Ga naar de Appstore en installeer WhatsApp opnieuw.
 5. Verifiëer je telefoonnummer - dit moet hetzelfde nummer blijven - en volg de instructies om je chatgeschiedenis te herstellen.
 6. Als je problemen hebt bij het terugplaatsen van de reservekopie, kijk dan op: WhatsApp herstellen op iPhone

Verwijderde Whatsapp berichten terughalen op een Android telefoon

Verwijderde WhatsApp berichten kun je op een Android telefoon herstellen via een Google Drive backup. Dit kan alleen als je WhatsApp backups hebt laten maken. Als er géén backup is gemaakt dan is het niet mogelijk om de verwijderde Whatsapp berichten te herstellen.

Let op: het terugzetten van de Whatsapp geschiedenis lukt niet altijd. Doe dit dus alleen als het om belangrijke gesprekken gaat. Bedenk ook dat je de chats kwijtraakt die je na het maken van de backup hebt gehad.
 1. Open WhatsApp en ga naar menu/puntjes > Instellingen > Chats > Chat backup.
 2. Er staat aangegeven wanneer de laatste backup is gemaakt.
 3. Verwijder de WhatsApp app van je telefoon.
 4. Ga naar Google Play en installeer WhatsApp opnieuw.
 5. Verifiëer je telefoonnummer - dit moet hetzelfde nummer blijven - en kies Herstellen als Whatsapp vraagt of je je chats en media vanuit een back-up wilt herstellen. Volg de verdere instructies.
 6. Als je problemen hebt bij het terugplaatsen van de backup, kijk dan op: WhatsApp herstellen in Android