Drivers updaten

harde schijf opruimen
Bij het installeren van hardware of software wordt soms gemeld dat je een bepaalde driver moet updaten, bijvoorbeeld van je printer of videokaart. Zo vind je de nieuwste stuurprogramma


Niet onnodig updaten
Let op: Het updaten van drivers is alleen nodig als je een hierover een melding krijgt, of problemen hebt met een apparaat. Windows Update zorgt ervoor dat noodzakelijke updates automatisch worden uitgevoerd. Gebruik geen gratis tools die beloven om alle stuurprogramma's op je computer in één keer te upgraden. Dit is niet nodig, en kan ongewenste programma's op je systeem installeren.

Kijk voor het installeren van drivers op: Drivers installeren

Drivers updaten via de website van de fabrikant

Meestal kun je de drivers van een apparaat of kaart downloaden van de website van de fabrikant. Dit is het meest betrouwbare adres voor nieuwe drivers. Zorg dat je het typenummer van je apparaat bij de hand hebt.

Zoek op de website van de fabrikant naar drivers bij Support, Customer service of Downloads. Je kunt ook het typenummer van je apparaat invoeren in een zoekveld. Sommige bedrijven - zoals bijvoorbeeld NVDIA - beschikken over een online programma dat je computer scant en direct aangeeft welke driver je nodig hebt.

Drivers updaten via een download website

Als de driver niet te vinden is bij de fabrikant kun je zoeken bij een download website. Onderstaande websites zijn betrouwbaar, maar downloaden van de website van de fabrikant is altijd de eerste keus: daarbij weet je zeker dat je de meest recente versie krijgt.

Driverguide.com
Grote database met nieuwe en oude drivers voor alle mogelijke apparaten. Hier kun je ook drivers zoeken voor oudere besturingssystemen, zoals Windows 8 en 7.
Taal: Engels.

Harde schijf opruimen

Schijfruimte vrijmaken op de PC? Zo ruim je programma's en bestanden op.

Software downloaden

De beste websites voor het downloaden van goede freeware en demo's.

Welke harde schijf heb ik?

Zo check je of er een HDD of een SSD schijf in de computer zit.

VPN voor beginners

Veilig en anoniem op internet met betaalbare en gratis VPN diensten.

ZIP bestand maken

Veel te versturen? Voeg alles samen in één file.

ZIP bestanden openen

ZIP files openen zonder aparte software, of met een gratis programma. Zo werkt het.

© Webwijzer.nl  |  Over deze website  |  Privacy policy