WMA omzetten naar MP3

WMA en Windows Media Player
WMA (Windows Media Audio) is een bestandstype van Microsoft dat bij de Windows Media Player hoort. Deze muziek of audiobestanden kunnen dus worden geopend in Windows Media Player.WMA bestanden en DRM
WMA is een 'gesloten' bestandstype waarop afspeelbeperkingen kunnen zitten (DRM). In dat geval kun je de bestanden niet omzetten naar MP3 met conversiesoftware. Je kunt deze bestanden wel afspelen op de computer, en opnemen met een audiorecorder. Je kunt het geluid dan opslaan in MP3-formaat. Een andere mogelijkheid is om de bestanden op een CD te branden, en daarna de CD te rippen.

Kijk voor andere mediaplayers die WMA-bestanden kunnen afspelen op muziekspelers

WMA converters

Cloud Convert
Uitstekende website voor het online omzetten van audio, video en documenten tot 1 GB.
  1. Ga naar Cloud Convert
  2. Klik op Select Files om je WMA bestand te uploaden. Door op het pijltje te klikken kun je bestanden toevoegen van de computer en o.a. DropBox, Google Drive en OneDrive.
  3. Standaard wordt het WMA-bestand omgezet naar een MP3 met een variable bitrate van 250 kbps. Je kunt dit wijzigen door op het wma to mp3 steeksleutel-icoon te klikken. Ook andere instellingen zijn dan te wijzigen.
  4. Klik op Start Conversion om te beginnen met omzetten. Als de MP3 klaar is kun je klikken op Downloaden.
Bij een gratis account hanteert Cloud Convert een limiet van 25 conversieminuten per dag.
Platform: Online.
Taal: Engels.

Convert Files
Op deze website kun je bestanden tot 200 MB online omzetten naar andere bestandstypen. Na het uploaden van het bestand ontvang je direct een link om het nieuwe bestand te downloaden. Convert Files werkt met WMA, en een aantal andere bestandstypen.
Platform: Online.
Taal: Engels.

Office Converter
Deze online converter werkt snel. Klik op Add Files om één of meerdere WMA bestanden te selecteren op de computer. Je kunt maximaal 10 MB uploaden. Klik op Options om zonodig de bitrate en het volume te wijzigen. Na het omzetten ontvang je direct een link om de MP3 te downloaden.
Platform: Online.
Taal: Engels.

Switch
Uitstekend programma om WMA - en andere geluidsbestanden - te converteren naar o.a. MP3 en andere betandstypen. Switch is zeer gemakkelijk in gebruik. Je kunt de bitrate van de MP3 instellen via Options. Meer instellingen zijn te regelen via File - Options: o.a. normaliseren van bestanden en het toevoegen van tags. Als er tijdens de installatie van Switch wordt aangeboden om ook andere programma's te installeren, kun je deze optie uitvinken.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja, voor privé-gebruikers. Er is een betaalde Pro-versie.