FLAC omzetten naar MP3

flac to mp3
FLAC (Free Lossless Audio Codec) is een Open Source bestandstype voor geluid. Audio wordt hiermee losless opgeslagen, dat wil zeggen dat er bij de compressie geen kwaliteitsverlies is. Dat is wel het geval bij MP3 en WMA.Ondersteuning van FLAC
FLAC bestanden zijn inmiddels standaard afspeelbaar in Windows 10 en op nieuwere Apple toestellen (iOS 11 of hoger).
Kijk voor mediaplayers die FLAC afspelen op muziekspelers

FLAC naar MP3 omzetten met een online converter

Cloud Convert
Uitstekende website voor het online omzetten van audio, video en documenten tot 1 GB.
  1. Ga naar Cloud Convert
  2. Klik op Select Files om je FLAC bestand te uploaden. Door op het pijltje te klikken kun je bestanden toevoegen van de computer en o.a. DropBox, Google Drive en OneDrive.
  3. Standaard wordt het FLAC-bestand omgezet naar een MP3 met een variable bitrate van 250 kbps. Je kunt dit wijzigen naar een hogere bitrate door op het flac to mp3 steeksleutel-icoon te klikken. Ook andere instellingen zijn dan te wijzigen.
  4. Klik op Start Conversion om te beginnen met omzetten. Als de MP3 klaar is kun je klikken op Downloaden.
Bij een gratis account hanteert Cloud Convert een limiet van 25 conversieminuten per dag.
Platform: Online.
Taal: Engels.

Convert Files
Op deze website kun je FLAC bestanden tot 200 MB online omzetten naar andere bestandstypen. Na het uploaden van het bestand ontvang je direct een link om het nieuwe bestand te downloaden. Convert Files werkt met FLAC, en een aantal andere bestandstypen.
Platform: Online.
Taal: Engels.

FLAC naar MP3 omzetten met een programma

FlicFlac Audio Converter
Eenvoudig, compact programma voor het omzetten van FLAC-bestanden naar MP3. FlicFlac werkt meteen - er is geen installatie nodig - en is te vinden in het menu onder de rechtermuisknop in Windows.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Open Source software.

Switch
Handig programma om FLAC - en andere geluidsbestanden - te converteren naar o.a. MP3 en andere bestandstypen. Switch is zeer gemakkelijk in gebruik. Je kunt de bitrate van de MP3 instellen via Options. Meer instellingen zijn te regelen via File - Options: o.a. normaliseren van bestanden en het toevoegen van tags. Als er tijdens de installatie van Switch wordt aangeboden om ook andere programma's te installeren, kun je deze optie uitvinken.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja, voor privé-gebruikers. Er is een betaalde Pro-versie.