Foto's overzettten op de iPad

fotos overzetten ipad
Handleiding voor het overzetten van foto's van een computer naar de iPad, met of zonder iCloud. Het gemakkelijkste is het gebruiken van iCloud, maar het is ook mogelijk om Dropbox te gebruiken in plaats van deze Apple-dienst.Foto's op de iPad zetten met iCloud

iCloud is de opslagdienst van Apple waarmee foto's - en andere documenten - op internet worden opgeslagen. Ze zijn dan beschikbaar op verschillende apparaten (Mac, PC, iPad, iPhone, iPod). Het overzetten van foto's is niet meer nodig: je hebt overal toegang tot je hele fotobibliotheek. Als je iCloud niet hebt geïnstalleerd bij het in gebruik nemen van je iPad kun je dit alsnog doen. Om iCloud te gebruiken is het nodig dat je beschikt over een betrouwbare internetverbinding (bij voorkeur Wifi).

iCloud inschakelen
  1. Op de Mac: ga naar Systeemvoorkeuren > iCloud. Klik op Opties naast Foto's en kies iCloud-fotobibliotheek.
  2. Op een Windows computer: download en installeer iCloud voor Windows
  3. Op iPhone, iPad of iPod: ga naar Instellingen > Je naam > iCloud > Foto's. Ze de schakelaar op Aan.

iCloud gebruiken
Je logt in bij iCloud met je Apple ID. Bij het starten wordt aangegeven hoeveel ruimte er nodig is om alle foto's op te slaan in iCloud. Je hebt 5 GB gratis opslagruimte. Tegen betaling is meer opslagruimte verkrijgbaar. Verder hoef je niets te doen: onder Foto's vind je voortaan je gehele fotobibliotheek.

Foto's op iPad zetten met Dropbox

Dropbox maakt een extra map op de computer: alles wat je in deze map stopt wordt opgeslagen op internet. Je kan de map ook zien vanaf andere computers en mobiele apparaten. Alles wat je erin zet wordt automatisch gesynchroniseerd. Dropbox is klein, snel en gemakkelijk in gebruik.
  1. Download en installeer Dropbox op de computer. Bewaar je wachtwoord.
  2. Open de Dropbox map en ga naar Photos.
  3. Maak een nieuwe map aan en zet je foto's erin.
  4. Ga op de iPad naar internet, en open: www.dropbox.com
  5. Klik bovenin op Download Dropbox iPad app en installeer de app.
  6. Klik op I'm already a Dropbox user en login met e-mailadres en wachtwoord.
  7. De foto's zijn te vinden bij Photos.