Online stopwatch en timer apps

online stopwatch
Een online timer kan handig zijn om te gebruiken bij lessen, werk en presentaties. Ook in de sportschool of in de keuken kan zo'n digitale zandloper van pas komen. Deze pagina geeft een overzicht met de beste timers voor digibord, computer, tablet en mobiel.Online timers

Op deze online apps kun je snel een aantal minuten instellen. Het aftellen van secondes wordt gevisualiseerd met een balkje, zandloper of spiraal.Na de countdown klinkt er een signaal.

Kijk voor online wekkers en alarm apps op: Online wekkers en klokken

Meester Dennis digitools
Vrolijke online timers voor het onderwijs, zoals bijvoorbeeld de pizza timer en de olifant timer. Je klikt op de minuten knop om een tijd in te stellen, en daarna op de startknop om te beginnen met aftellen.
Platform: Online. Werkt in browsers voor computer, digibord, tablet en mobiel.

E.gg Timer
Een handige online eierwekker. Je stelt hem in op een aantal minuten (tot 1 uur) en hij telt af. Bij het aflopen produceert E.gg bescheiden beep geluiden.
Platform: Online. Werkt in browsers voor computer, digibord, tablet en mobiel.

Marinara Timer
Op deze website vind je verschillende online timers, die aftellen in de browser met grote cijfers. Bij de kitchen timer stel je alleen de tijd in. De custom timer heeft meer opties. De pomodoro timer telt tijdblokken van 25 minuten af, met 5 minuten rust ertussen. Dit sluit aan bij de Pomodoro techniek voor time management.
Platform: Online.
Taal: Engels.

YouTube radial timers
Prachtige spiraalvormige timers zijn te vinden op YouTube, zoals bijvoorbeeld deze 10 Minute Countdown Radial Timer. Je kunt de video's op fullscreen zetten om - bijvoorbeeld - te gebruiken in een les of workshop.
Platform: Online. Werkt in browsers voor computer, digibord, tablet en mobiel.

Timer voor Windows

Hourglass
Stijlvolle timer waarin een tijd of datum kan worden ingetoetst, waarna er afgeteld wordt. Deze timer heeft handige opties - zoals pauzeren - en biedt keuze uit verschillende geluiden. Het design is mooi en eenvoudig. Je kunt aangeven dat de timer zichtbaar blijft bovenop andere vensters.
Platform: Windows 8,10.
Gratis: Ja.

Stopwatch apps: interval Timers

Interval Timer HIIT Workouts (iOS)
Deze handige timer is bedoeld om rust en actieve periodes bij te houden bij het sporten. Bijvoorbeeld bij HIIT workouts, spinnen, cardio, hardlopen of andere interval training. Je kunt in één keer een aantal sets instellen, en gebruikmaken van je muziekbibiotheek. Klik op + om een nieuwe routine toe te voegen, bij Warm Up geef je de lengte op van de warming up. Klik bij Interval Cycle op 10 sets om het aantal sets op te geven, en de duur van de low intensity en high intensity periode.
Platform: iOS.
Gratis: Ja. Met reclame.

Tabata Timer (Android)
Overzichtelijke timer voor interval sporttraining zoals HIIT, krachttraining, en andere workouts. In deze timer kun je eigen schema's opstellen, notities maken en je prestaties en gewicht bijhouden. Je kunt hierbij gebruikmaken van je eigen muziekbibiotheek.
Platform: Android.
Gratis: Ja. Met reclame.

Interval Timer (Android)
Eenvoudige timer met een minimalistische design voor interval en circuit training of ander workouts. De geluiden zijn ook te horen als het scherm uit is, en de app op de achtergrond draait.
Platform: Android.
Gratis: Ja. Met reclame.