Online wekkers en klokken

wekker online
Van het zetten van een online wekker tot het checken van feestdagen: overzicht van de handigste (web)apps voor datum en tijd, zoals een alarmklok, zonneklok, wereldklok, tijdzône calculator en kalenders met maanstanden, feestdagen en schoolvakanties.Online wekkers

E.gg Timer
Een handige 'eierwekker' voor de laptop. Je stelt hem in op een aantal minuten (tot 1 uur) en hij telt af. Bij het aflopen produceert E.gg bescheiden beep geluiden.

Kijk voor online timers op: Online stopwatch en timer apps

Kuku Klok
Lollige online koekoeksklok die je wekt met - bijvoorbeeld - hanengekraai, trompetgeschal of een heavy metal gitaar. De Kuku Klok wekker is gemakkelijk te zetten, en werkt ook als de internetverbinding uitvalt.

AlarmDJ
Simpele online wekker die je wekt met muziek. Bij het instellen wordt een lijst met songs geopend. Sleep een song naar het venster aan de linkerkant, of zoek andere muziek via het zoekvenster. Op de ingestelde tijd zal de song worden afgespeeld.

Wekker apps

Kijk voor apps om beter te slapen op: Slaap apps

Sleep Cycle (Android) | Sleep Cycle (iOS)
Uitgebreide slaap app waarmee je je kunt laten wekken als je in lichte slaap bent.
Platform: Android, iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Nee, wel een gratis proefperiode.

SpinMe Alarm Clock (iOS)
Deze wekker app krijgt zelfs de meest notoire doorslaper uit bed: het alarm gaat pas af als je rechtop staat en ronddraait.
Platform: iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Nee.

Sol Sun Clock (iOS)
Prachtige zonnewekker die je op de hoogte houdt van zonsopgang, zonsondergang, zonnewendes en het 'golden hour'. Zo kun je je - bijvoorbeeld - laten wekken bij zonsopgang om te gaan fotograferen, en zien op welk tijdstip het begint te schemeren.
Platform: iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Nee, 4,49 euro.

Wereldklok

Kalender365.nl
Snel de tijd opzoeken in het buitenland.
Taal: Nederlands.

Time and Date.com
Website met tientallen hulpmiddelen voor tijd en datum, zoals tijdzone calculator, internationale data van zomertijd en wintertijd, eeuwigdurende kalender en rekenmachine om het aantal dagen tot een bepaalde datum te berekenen.
Taal: Engels.

TimeTicker
Mooie wereldkaart met een overzicht van de landen - en de tijd - in verschillende tijdzônes.
Taal: Engels.

Every Time Zone | TimeZen
Handige hulpmiddelen voor het plannen van internationale vergaderingen of telefoongesprekken. Je krijgt de tijd te zien op verschillende locaties, en kan met behulp van schuifbalken en kleuren een geschikt tijdstip kiezen.
Taal: Engels.